Hvor bor det flest utlendinger i Alicante-provinsen?

Publisert

Til tross for å ha noen av landets mest populære turist-områder er Alicante-provinsen “bare” på tredjeplass blant regionene med flest tilflyttede utlendinger. Madrid-regionen har flest tilflyttere etterfulgt av Barcelona. Rojales med 68% er kommunen som har høyest andel utlendinger. I absolutte tall er det provins-hovedstaden Alicante som har flest med 33.587 utlendinger.

I Alicante-provinsen er det et mildt klima året rundt og nærhet til strender og hav som lokker. I Madrid og Barcelona er jobb-mulighetene normalt bedre. I følge det statistiske byrået INE viser nye innsamlede tall fra kommunene at det ved utgangen av 2021 var bosatt 373.423 personer av ikke-spansk opprinnelse i provinsen.

Vil til Vega Baja og Marina Alta

Det er områdene Vega Baja og Marina Alta som er tettest bosatt av innflyttere. Altså kommunene syd for Alicante, inkludert Torrevieja og kommunene nord for Calpe som er kjent for sin vakre kyst-linje og kuperte landskap. Områder som Altea og Alfaz del Pi har lenge sett begrenset tilflytning da det bygges lite nye boliger her.

Torrevieja trekker folk

Småkommunene rundt Torrevieja har høyest andel utledinger. Få beboere opprinnelig sammen med store gamle landbruks-arealer rundt er forklaringen. Utlendinger har søkt seg til Torrevieja-område og funnet sine nye hjem i nybygde urbanisasjoner bygd over gamle appelsinlunder og åkere.

Antallet utlendinger, registrert som bosatt i kommunen er flere enn spanjoler i mange kommuner her:

68% Rojales
63% Daya Vieja
63% San Fulgencio
51% Algorfa
51% San Miguel de Salinas

Marina Alta

Nord i provinsen er det tett med utlendinger. Igjen er det små landsbyer hvor tilflyttere fra utlandet raskt har passert spanjolene i antall.

65% Llíber
59% Benitatxell
55% Alcalalí
52% Teulada

Tallene er basert på det antallet som har registrert seg som bosatt i kommunen ved registrering i byens manntall. De store antallet utlendinger som i mange kommuner har kjøpt en feriebolig er utenfor disse tallene.

Les også: Padron, slik registrerer du det i det kommunale manntallet

Les også: NIE nummer i Spania, slik søker du

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter