Dette er dagens reiserestriksjoner innad i Spania

Publisert

I forkant av påskeferien har enkelte av Spania regioner og provinser endret på regler om folks bevegelser over regionanens ytre og indre grenser, såvell som reise inn og ut av de største byene. Dette er status pr 19. mars:

Andalucia og Costa del Sol

I Andalucia, inkludert Costa del Sol, opprettholder man de stengte ytre grensene og mellom regionens åtte provinser, blant dem Malaga-provinsen. Kommuner med over 500 smittede pr 100.000 siste 14 dager har også sine grenser stengt. På Costa del Sol er smitten synkende men fortsatt vensentlig høyere enn det man ser på Costa Blanca. Marbella skiller seg negativt ut med relativt høye tall mens man i Fuengirola ser en mer positiv utvikling.

Valencia-regionen og Costa Blanca

Costa Blanca og Valencia regione, har sine ytre grenser stengt. Reiser innad i regionen er åpen. Men fra og med 1. mars fjernet man restriksjoner på reiser inn og ut av kommuner med over 50.000 innbyggere.

Ikke essensielle bedrifter må holde stengt etter klokken 20.00. Barer og restauranter har servering på hele terrassen og innendørs dog med begrenset 30% inne.

President for Valencia regionen, Ximo Puig, har uttalt at man etter påske trolig vil lette på restriksjonen. Samtidig påpeker han at man vil være svært forsiktige for så man ikke tilrettelegger for økende smitte i forkant av sommerferien. Valencia-regionen ser nå svært lave smitte-nivåer i mange områder.

Murcia

I Murcia har man stengt provinsens grenser. Kommuner med høyest «alarmnivå» har også sine kommunegrenser stengt.

Balearene

Balearene, som inkluderer Mallorca og Ibiza, har ikke stengt sine grenser. Reisende som vil hit fra andre spanske regioner må derimot fremvise en negativ Covid-19 test dersom de kommer fra et område med mer enn 150 smittede pr. 100.000 siste 14. dager.

Kanariøyene

De spanske øyene ute i Atlanterhavet har ikke stengt sine grenser til resten av Spania. Men reisende må fremvise en negativ Covid-19 test utført siste 72 timer. Enkelte av øyene har «alarmstatus» 3 eller 4 og med det ekstra restriksjoner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter