Smitten i Fuengiroa synker til under 100

Publisert

Antallet nye smitted med Corona-viruset er nå på 89,9 pr 100.000 innbyggere siste 14. dager. Dette ned fra 130,4 nye smittede pr. 14 dager 4. mars. Fuengirola har nå noen av de laveste smitte-tallene på Costa del Sol. Marbella ligger i andre enden med 230 nye tilfeller pr. 100.000.

Ordførere krever mer fleksible restriksjoner

Samtidig har flere ordførere på Costa del Sol gått ut mot de regionale myndigheter, Junta de Andalucia. Ordførerne i Benalmádena, Mijas og Torremolinos sier at de for generelle Corona-restriksjonene unødvendig skader økonomien på Costa del Sol. Kommunene på Costa del Sol er fortsatt klassifisert som «alarmnivå 2» og med det får restauranter og barer ikke nyte godt av muligheten andre kommuner i Andalucia har med utvidet åpningstid frem til 21.30.

Ordføreren i Torremolinos påpeker at deres kommune har en smitterate på godt under 100 pr 100.000 innbyggere og med det burde man kunne fått utvide åpningstidene.

De regionale myndighetene peker på at det på Costa del Sol er flere kommuner med relativt høye smittetall. Antallet nye smittede er mer enn dobbelt så høyt i Marbella som i Fuengirola.

Costa del Sol er tett befolket i Spansk sammenheng. Kommunegrenser går ofte midt gjennom bebyggede områder.

Antallet nye smittede pr 100.000 innbyggere på Costa del Sol siste 14. dager:

Fuengirola89,9
Mijas114,8
Marbella230,2
Malaga by83,8
Nerja42,6
Estepona162,3

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter