Costa del Sol – en komplett guide for deg med barn

Publisert

Costa del Sol er proppfull av strandstrender og tilbyr et hav av aktivitetstilbud. Hva kan passe bedre når hele familien skal ha en hyggelig ferie sammen?

Ferietid er hellig tid for småbarnsfamilier. Da skal vi ta igjen den tapte kvalitetstiden som har gått til spille med henting og venting i løpet av året. Vi vil skape gode sommerminner for ungene, sikre Kodak-øyeblikkene. Kort sagt, være sammen og ha det gøy!

Málaga – kulturbyen

De aller fleste turistene som kommer til Solkysten lander i Málaga. Få tar seg bryet med å oppdage denne kulturbyen.

Cervantes teateret er en av Spanias virkelig store kulturinstitusjoner. De har fantastiske forestillinger for barn, noe som er vel verdt å få med seg.
Ungenes grenseløse fantasi overflødiggjør språkforståelsen. De lar seg fascinere av kostymene, personene, historiene og den spesielle stemningen som finnes i etablerte teatre som dette.

Museo Picasso Malaga

I 2003 ble dette nye museet åpnet. Kanskje ikke noe for alle og enhver, men ønsker du å vekke kunstinteressen hos ungene, så er dette stedet perfekt. Hvem har ikke hørt noen lire av seg at Picassos kunst er så simpel at selv et barn kan lage det? Selvom mange voksne har en vegring for abstrakt kunst, så er barna befriende åpne i sitt møte med Picassos farger, former og morsomme ansikter.

Søndager har museet egen familiedag med omvisninger kalt “What is Going on Here?” klokka 11.00 og 12.00.
Pris: 6 euro per voksen uansett om man deltar på organiserte omvisninger eller ikke. Barn under 10 år i følge med voksne er gratis.

Torremolinos – turistrølp

Her finner du lite spansk og mye utenlandsk, både når det gjelder mat, mennesker og underholdningstilbud. Vi anbefaler ikke Torremolinos for barnefamilier, den høye konsentrasjonen av pakketurister sørger for mye rølp og bråk.

Aquapark Torremolinos I utkanten av byen ligger et “must” for den som ikke kan få nok av rutsjebaner, bølgemaskiner, elveimitasjoner, tropiske laguner, twister, kamikaze, kort sagt, alt man kan finne på i og rundt et svømmebasseng. Med sine 70.000 kvadratmeter var denne aquaparken en pionér da den åpnet i 1984, og den har klart og holde seg oppdatert for å tilfredsstille voksende krav fra store og små. Her trives pappaene godt – de får vist seg fram som idol foran beundrende småbarnsøyne!

Åpningstider: 10.00 – 19.00 i juli og august. Stenger kl. 18.00 i mai, juni og september.
Pris: Voksne 16 Euro, barn 11.20 Euro.

Crocodile Park Med skrekkblandet fryd kan ungene la seg fotografere med en ekte krokodille i armene. Her finner du “Big Daddy” som er Europas største krokodille, et eget utklekkingsområde for babykrokodiller og et museum som viser hvordan disse skapningene har overlevd i over 200 millioner år. Mange muligheter til å se krokodillene på nært hold gjør at denne parken slår an hos litt større barn.

Åpningstider: 10.00 – 19.00
Pris: Voksne 7.50 Euro, Barn 4 -12 år 5.25 Euro, barn under 4 år gratis.

Benalmádena – organisert underholdning

Dette er stedet å oppsøke for deg som har større barn. Her ligger underholdningsparkene på rad og rekke og sikrer opplevelsesmettede barn. Benalmádena er et barnevennlig sted, om enn litt anglifisert av alle engelskmennene og waliserne som bruker stedet som base.

Tivoli World er som navnet tilsier, et enormt tivoli, komplett med alt det et tivoli skal ha for å imponere. Et pluss for fantastiske show på store scener, der man kan oppleve flamenco inkludert i inngangsprisen til tivoliparken.

Åpningstider: 18.00 – 03.00 i juli og august. Stenger tidligere resten av året.
Pris: 4.50 Euro for de over en meter, de under gratis.
“Supertivolino”: 17.50 Euro. Denne billetten gir fri kjøring på over 30 karuseller.

Sea-Life Benalmadena Tjue forskjellige typer hai er parkens stolthet. Store akvarier med all slags undervannfauna er spennende for ungene å oppdage. Særlig etter Disneys “Nemo”!
Sea-Life holder en høy moralsk standard, og er ytterst bevisst sin rolle som beskytter av havet og alt som lever der. De kjører underskriftskampanjer som sendes inn til EU (blant annet mot Norges hvalfangst). De er hovedansvarlig for alle redningsaksjoner og rehabiliteringsprogram for sjødyr langs Costa del Sol. Dette er underholdning med en solid pedagogikk.

Åpningstider: 10.00 – 18.00
Pris: Voksne 8.50 Euro, Barn 3 -12 år 6.50 Euro, barn under 3 år gratis.

Selwo Marina Ikke like overbevisende pedagogisk som Sea-Life. I denne parken oppleves dyrene mer som underholdende vesener. Delfinene og sjøløvene opptrer i basseng med popmusikk foran et applauderende publikum, og papegøyer sykler på små sykler på stram line. Pluss for et kjempeflott lekeanlegg med relativ høy vanskelighetsgrad der alle lekeapparatene er lagd av naturlige trestammer. Her får ungene (kun de over 3 år) sjansen til å leke Tarzan.

Åpningstider: Åpner klokken 10.00
Pris: Voksne 14 Euro, Barn 3 – 7 år 9,90 Euro, barn under 3 år gratis.

Parque de la Paloma Et stort parkanlegg i sentrum av Benalmádena hvor barna storkoser seg. Påfugler, kaniner, høner, haner og andre fuglearter ferdes fritt, og lar seg mate og beundre. I innhegninger finner du hjort, struts og emu.

Fuengirola – “norske” Spania

Fuengirola har mange fastboende skandinaver som har skapt seg sitt lille mini-Skandinavia midt på solkysten. Sånt blir det vafler med brunost, köttbullar og danske wienerbrød av. Godt å vite hvis hjemlengselen skulle melde seg…

Fuengirola Zoo

Denne dyreparken ligger midt i Fuengirola, og er vel verdt et besøk. Her kan man tilbringe en hyggelig ettermiddag etter en dag på stranda, og i juli og august holder dyreparken åpent til midnatt. Tanken er å la publikum få oppleve de dyrene som først utfolder seg etter at sola har gått ned. Da kan du se leopardene som heter Africa og Arnold, og dukke ned med skrekkblandet fryd mens flaggermusene flyr over hodet ditt. Skogbunnen er fylt med kunstig månelys, og følelsen av å være nær dyrene er overveldende. Dette er noe ungene elsker, husker og lærer av!

Åpningstider: 10.00 – 20.00 i sommermånedene. I juli og august holder parken åpent til midnatt.
Pris: Voksne 9 euro, barn 6 euro. Barn opptil 4 år gratis.

Estepona – behagelig familiested

Dette er midt i blinken for småbarnsfamilier. Ikke fullt så utbygd og turistifisert som stedene over, og med flere herlige bukter å velge blant.

Playa del Cristo
En av mange, langgrunne, små bukter litt utenfor sentrum brukt av spanjolene selv. Idyllisk strandbar med veldig god mat, og et godt utvalg av barnevennlige pastaretter.

Strandpromenaden i Estepona
Stranda som ligger parallellt med Estepona sentrum har en strandpromenade som er tillegnet barna. Her ligger godt utstyrte lekeparker på rad og rekke. Ulike vanskelighetsgrader sørger for at alle aldersgrupper blir tilfredsstilt helt gratis.

Italiensk is – nam, nam!
På en av Esteponas vakre “plazas” ligger Café del Centro. Her finner du hjemmelaget iskrem i alle tenkelige (og utenkelige!) smaker; kinderegg, konfekt, tyggis…og selvfølgelig nydelig cappuccino. En garantert suksess for både liten og stor. Fontenen midt på plazaen er et naturlig samlingspunkt for ungene som treffer likesinnede iskremfantaster.

Selwo Aventura
Rett bak Estepona, oppover i fjellene ligger et enormt område hvor man kan oppleve over 2000 ville dyr på deres premisser. Bengalske tigre, giraffer, hvite neshorn, elefanter, m.m beveger seg fritt rundt, og lar seg observere på safari-vis. Med parkens egne biler blir man fraktet rundt. Noen av dyrene kan man også nærme seg til fots. Dette er mest for større barn som makter å sette pris på verdien av forventningen til å se dyrene mens man sitter i bilen.

Åpningstider: 10.00 – 18.00
Pris: Voksne 18 Euro, Barn 4 -12 år 12 Euro, barn under 4 år gratis. Safari med bil er inkludert i prisen.

Marbella – shopping for mamma

Dette er ikke stedet for små barn, med mindre man har tenåringsjenter med i reisefølget. Her ligger designerbutikkene tett og kjendisfaktoren er høy. La mann og barn ta seg en “pappa-dag” på stranda, sånn at mamma kan eksplodere reisebudsjettet på høyhæla sko, designervesker og ny bikini.

Marbella sentrum har massevis av sko- og klesbutikker til en overkommelig pris.
Puerto Banús er et eksklusivt havneområde litt utenfor Marbella hvor du skal ha en romslig lommebok for å kunne shoppe i alle designerbutikkene med god samvittighet.
La Cañada, stort, lekkert kjøpesenter ved motorveien som går i ring rundt byen. Her finner du ALT til barna, til mannen, til hjemmet, til deg selv, til venninner, og så videre…

Gibraltar – noe for seg selv

Gibraltar er en britisk koloni som ligger helt i sydspissen av Spania. Stedet er rikt på sjarm fordi det er en merkelig blanding mellom engelsk og spansk. Her finner du bobbyer ruslende i gatene, dobbeldekkerbusser, engelske puber, Mothercare og fish & chips. Men du finner også et folk som er latinske både i adferd og utseende. De snakker et blandingsspråk, noen ord på spansk, noen på engelsk og noen på sin egen lokale dialekt. Klok på stedet blir du ikke, men det er en morsom dagstur dersom du vet hva du skal gjøre der.

Pass Husk å ta med familiens pass når dere skal krysse grensa fra Spania og inn til Gibraltar. Som en del av Storbritannia er ikke Gibraltar medlem av Schengen.

Kø Kjører dere egen bil, må dere regne med å bli sittende i kø både på vei inn og ut av Gibraltar. Dette er konstruerte køer med ett politisk motiv: Spania vil ha tilbake Gibraltar, til tross for at det har vært engelsk i tre hundre år. Køene er et av mange forsøk på å tyne Gibraltars økonomi som hovedsaklig er basert på turisme. Vær tidlig ute for å unngå de lengste køene. Vi anbefaler å kjøre inn til Gibraltar på morgenkvisten, helst før klokken 08.00, og ut igjen enten før 16.00 eller sent på kvelden i 21.00-tiden.

Ville aper Gibraltar har Europas eneste stamme av ville aper som holder til på toppen av den store Gibraltar-klippen, eller The Rock, som engelskmennene kaller det. Dere kan kjøre opp til toppen selv (det koster noen pund fordi hele klippen er et naturreservat), eller dere kan parkere ved Alameda Gardens og ta taubanen opp. Apene er rampete, morsomme og skremmende lik oss. De beveger seg rundt føttene dine med største selvfølgelighet, og ser de deg med en sjokolade eller noe annet spiselig, er de på plass med en gang.

Main Street Gibraltar har gunstige skatteregler på enkelte varer som parfyme, kosmetikk, tobakk og alkohol. Shop kvoten deres i Main Street, som er en hektisk gågate full av butikker og cafeer, men husk at dere skal gjennom tollen på vei tilbake til Spania igjen. I Main street finner du også de britiske institusjonene “Marks & Spencer”, “Mothercare” og “British Homestores”.

Strender i Gibraltar De fleste turistene som kommer til Gibraltar er på shopping her et par timer før de drar tilbake til Spania. Tar du deg tid til å dra på stranda her, vil du se at du er ganske alene turist, alle de andre er gibraltarerne selv. Vi anbefaler Catalan Bay, en barnevennlig bukt på østsiden av klippen. Her finner du en søt, liten fiskelandsby med massevis av barn og strandbarer hvor du spiser godt og rimelig.

Barnepass på Costa del Sol
Noen ganger fortjener mamma og pappa en kveld uten unger. Byrået “travellingwithchildren” tilbyr kvalifiserte nannies fra England som kommer hjem til dere og passer barn i alle aldre dag som natt. Det koster fra fem pund per time. Ta kontakt med nanny@travellingwithchildren.co.uk og avtal på forhånd.

Les også om Granadas El Parque de las Ciencias, perfekt for barnefamilier

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter