Malaga Flyplass, transport med buss tog, leiebil eller taxi

Publisert

Malaga flyplass – Málaga–Costa del Sol Airport

Like syd for Malaga by ligger flyplassen som offisielt heter “Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol“. Dette er Spanias fjerde største med rundt 14 millioner passasjerer årlig.  Norwegian og SAS flyr hit fra Oslo Gardermoen. Norwegian flyr også til Malaga fra Haugesund (HAU), Sanderfjord flyplass Torp (TRF), Trondheim Lufthavn Værnes (TRD) og Bergen Lufthavn Flesland. Noen avganger går dog bare i sommerhalvåret.

Leiebil direkte på Malaga flyplass

Mange synes det enkleste er å leie bil bil direkte på Malaga flyplass. Leiebil er billig i Spania og Malaga-provinsen har mye å oppdage. Med egen leiebil er det langt enklere å komme seg til og fra både stranda og butikkene. Se SpaniaGuiden sine tilbud for leiebil i Malaga med henting direkte på Malaga flyplass.

Flyplassen i Malaga har mer begrenset plass for leiebil enn f.eks. Alicante Flyplass. Mange leverandører har derfor bilene plassert i industriområder rundt flyplassen. Leiebilene fra SpaniaGuiden står direkte i parkeringshuset til høyre når du går ut av terminalbygget.

Malaga flyplass til Malaga sentrum busstider

Det går expressbuss til flyplassen fra sentrum av Malaga. Bussen går hver halvtime fra flyplassen fra klokken 06.30 frem til midnatt. Deretter er det avgang 01.30 og 04.25. Billetten koster 3 Euro og kjøpes ombord i bussen. Reisen tar rundt 15 minutter. Bussen stopper på grunnplan ved Terminal 3.

Se detaljer på selskapets webside.

Lokaltoget Malaga flyplass – Fuengirola m.m.

Det går et lokaltog fra Malaga til Fuengirola. Togets linje C1 har et stoppested i underetasjen på Malaga Flyplass terminal 3. Lokaltoget går til byer som Fuengirola, Benalmadena, Torremolinos og Malaga ca hver halvtime. Første toget fra Malaga flyplass til Fuengirola går kl. 05.32 og siste 23:42.

Besøk vebsiden til renfe for ruteplan.

Reisetid til og fra Malaga Flyplass:

Fuengirola: 34 minutter (Buss videre til Marbella)
Benalmádena: 18 minutter.
Torremolinos: 10 minutter.
Málaga María Zambrano (overgang til luntoget AVE) 8 minutter.
Málaga sentrum: 12 minutter.

Buss til og fra Malaga flyplass

Det går buss fra flyplassen videre til Costa del Sol. Denne bussen kan ta deg helt vest forbi Marbella til både Estepona, Algeciras og La Linea på grensen til Gibraltar. Selskapet heter Avanzabus. Bussen går fra underetasjen i terminal 3 og til Marbella rar reisen 45 minutter og til Estepona 1 time og 15 minutter.

Det går også buss østover til Costa Tropical, Torrox, Nerja etc. Se: ALSA sin webside for detaljer om buss østover fra Malaga.

Malaga Flyplass Taxi
Taxiholdeplassen er direkte på flyplass-området.

Flyplassen er relativt kompakt. Det er uproblematisk å gå fra ene terminalbygningen til den andre.

Malaga Flyplass Kart
Malaga Flyplass Kart: Flyplassen har tre terminalbygninger. Men avstandene er kort og du går raskt fra den ene til den andre om du må bytte. Klikk på kartet for en interaktiv versjon med zoom etc.

Se pris på leiebil på Malaga flyplass


Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter