Rock og pop-stjerner til Fuengirola

0
341
I mai kommer Bob Dylan etterfulgt av Rod Stewart i juli. I juli måned opptrer Scorpions og norske Mayhem under “Rock the Coast” festivalen.

I mai kommer Bob Dylan etterfulgt av Rod Stewart i juli. I juli måned opptrer Scorpions og norske Mayhem under “Rock the Coast” festivalen.

Mange av Dylans mest kjente sanger er fra 1960-tallet, da han ofte ble omtalt som «talsmann for en generasjon», og ble en ledende skikkelse i den voksende amerikanske motkulturen. Sanger som «Blowin’ in the Wind» og «The Times They Are A-Changin’» ble viktige for borgerrettsbevegelsen i USA og krigsmotstandere verden over.

I de senere år har Dylan hatt en renessanse gjennom plater, memoarbok, dokumentarfilm av Martin Scorsese, og sin kontinuerlige konsertvirksomhet, som har bidratt til å befeste en enestående posisjon innen populærkulturen.

Rod Stewart spiller også i Fuengirola, på samme sted 3. juli.

Stewart er fortsatt meget aktiv som live artist. I 2013 ble det 62 offisielle konserter. For øvrig var det i Norge han holdt sine første konserter som solo artist, tilbake i november 1976. Publikumsrekorden er fra nyttårskonserten i 1994 på Copacabana Beach, der publikumstallet ble estimert til 3,5 millioner.

I 1988 gav han ut albumet Out of Order, der både «Forever Young» og «Lost in You» kom høyt opp på de amerikanske hitlistene. I begynnelsen av 1989 la han ut på turné i Sør-Amerika, der han spilte for fulle hus over hele kontinentet.

Billetter er til salg på
www.riffmusic.es

Scorpions blir headliner under Fuengirolas sommer-festival ”Rock the Coast”. Festivalen arrangeres 14. og 15. juni med mer enn 40 band. Blant bandene som skal spille er norske deathmetalbandet Mayhem.