262.000 falske eurosedler fjernet fra sirkulasjon

Publisert

Den europeiske sentralbank (ESB) fjernet i andre halvdel av 2018 rundt 262.000 eurosedler fra sirkulasjon i EU og andre land. Det betyr en nedgang på 13 prosent sammenliknet med halvåret før. Hele 80 prosent av forfalskningene gjelder 20- og 50-eurosedler.

De falske eurosedlene stammer i all hovedsak fra eurolandene (96,7 prosent av beslaget). Resten av sedlene er beslaglagt i andre land i verden.

EU´s sentralbank forsikrer forbrukerne om at sjansen for å ende opp med en uekte seddel er svært liten. Forfalskninger utgjør nemlig kun en brøkdel av alle pengene som til enhver tid er i sirkulasjon. Sentralbanken oppfordrer likevel folk til å være bevisste på hva de mottar av sedler når de handler i butikker og ellers.

 

Nye 100- og 200-eurosedler

Den 28. mai i år kommer de nye 100- og 200-eurosedlene. Sedlene tar over for den gamle 500-euroseddelen som ikke lenger skal trykkes opp.

EUs beryktede «500-lapp» (verdt ca. 4.800 norske kroner) skal tas ut av produksjon i april i år. Seddelen vil imidlertid fungere som gyldig betalingsmiddel i en overgangsperiode. Spanske politikere har lenge bedt om at 500-euroen fjernes som ledd i kampen mot korrupsjon og skattesvindel.

Les også: Vil ikke fjerne «500-lappen»

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter