Bolig i Spania, yngre og mer kresne kjøpere

0
210

Eiendomsmegler Jim Løvås sitter med en kaffekopp utenfor sine lokaler mens Albir-solas vennlige formiddagsstråler brer seg over bordet. Jim Løvås er i virkelig godt humør med god grunn. Eiendomsmarkedet tar seg nemlig gradvis opp og det er travlere tider enn på lenge for meglerne. Den positive trenden bekreftes av andre eiendomsmeglere på Costa Blanca.

Etterspørselen øker

Løvas EiendomMarkedet er ikke helt friskmeldt, men det går helt klart den rette veien. Det ser ut for at bunnen er nådd og at priser og omsetning vil gå gradvis oppover igjen, for etterspørselen øker for hver uke som går, forteller Jim Løvås i Lovas Eiendom til Spaniajournalen.
Jim Løvås anbefaler å kjøpe eiendom i Spania nå, for prisene vil etter all sannsynlighet ikke faller mer. I hvert fall gjelder dette objekter som nordmenn ønsker å kjøpe. Norske kjøpere er kvalitetsbevisste og tar ikke takke med hva som helst.
Har man et langsiktig perspektiv på investeringen er tiden inne for kjøp. Er man spekulativ og tror på raske penger ved kjappe salg, så er vi ikke der. Og det er egentlig helt greit, påpeker Løvås.
Leiemarkedet er bra
Et annet parameter på at spansk økonomi gradvis henter seg inn er at det stadig etableres nye virksomheter. I Albir for eksempel pusses lokaler opp og det satses i større grad enn tidligere.
Det er positivt at det kommer nyetableringer og jeg kan heller ikke huske å ha sett såpass mange mennesker i Albirs gater som nå. Det vitner om økt turisme og interesse for Costa Blanca, som igjen slår ut på boligsalget, mener Jim Løvås.

Hva med leiemarkedet?

Det har hele tiden vært bra, men også på den fronten har vi flere forespørsler. Det er også mange av kjøperne som baserer seg på utleie i stor eller liten grad, så dette markedet er veldig aktivt. Vi registrerer også at både kjøpere av nye eller brukte boliger stadig blir yngre. Folk ned i 40-årene kjøper eiendom nå og det var ganske utenkelig for noen år tilbake.

Går så det suser
I sine nye, flotte lokaler i hovedgata i Albir sitter daglig leder og eier av Costa Blanca Booking, Per-Ivar Strømsnes og smiler fra øre til øre. Ikke bare har han og hans ansatte fått bedre arbeidsvilkår i form av et mye større kontorareale, men omsetningen og etterspørselen etter eiendom er bedre enn noen gang.

Costa Blanca Booking

Det går så det suser. Vi klarer nesten ikke å ta unna alle forespørslene, så vi må øke staben med to nye medarbeidere, forteller Per-Ivar Strømsnes til Spaniajournalen.

Hele 99 prosent av alle boligsalgene, som Costa Blanca Booking gjennomfører, står nordmenn bak. Norske kjøpere vil primært bo i Albir, Altea, La Nucia eller Alfaz de Pi og innenfor dette geografiske område har Costa Blanca Booking mye å tilby.

Yngre kjøpere

Vi har prosjekter, nye og brukte leiligheter samt villaer i alle prisklasser. Vi kan tilby det aller meste og det er nettopp vår brede portefølje som bidrar til økt omsetning og stor interesse i markedet.

Merke dere også trenden med at boligkjøperne stadig blir yngre?

Ja, det skal være visst. Folk som kjøper bolig er ikke lenger 60 år eller eldre. Mange er godt under 50 år og kjøper leilighet eller villa for å bruke den selv eller i kombinasjon med at andre familiemedlemmer bruker boligen. Markedet har endret seg radikalt de siste årene og det bidrar selvsagt også til økt omsetning, sier Per-Ivar Strømsnes.

Gode utsikter i Torrevieja
I Torrevieja raser eiendomsmegler Mona Nielsen hos Lundquist & Nielsen rundt i ekspressfart og har mer å gjøre enn på flere år. Mona Nielsen sier dette til Spaniajournalen om markedet sør på Costa Blanca:
Vi selger flere hus enn noensinne og utsiktene for resten av året ser veldig bra ut. Vi har allerede booket en rekke visninger helt frem mot jul og et annet hyggelig trekk er at vi stadig selger hus og leilighet av høyere kvalitet.

Hva med nye prosjekter?

De blir det også flere av og for 2013 ser vi at flere nye prosjekter kommer. Nyboligsalget tar seg opp for hver måned som går, sier Mona Nielsen, som tidligere i år flyttet til nye lokalere for å møte økt interesse i markedet på en optimal måte.