Spansk kokk trosser Donald Trump

Publisert

Den spanske mesterkokken José Andrés har lagt seg ut med den amerikanske forretningsmannen og politikeren Donald Trump. Andrés som eier en rekke restauranter i USA hadde inngått en større kontrakt med The Trump Organization, men gikk fra avtalen etter Trumps kontroversielle uttalelser om mexicanske immigranter tidligere i sommer. Den spanske kokken som selv er immigrant hadde inngått en tiårskontrakt om å drive en restaurant i et av Trumps nye hoteller. Erstatningskravet fra den famøse mangemillionæren skal være på 10 millioner dollar.

Mesterkokk og restauranteier José Ramón Andrés Puerta har tidligere sagt at det ikke lenger er mulig for ham og firmaet hans Think Food Group å åpne den planlagte restauranten i The Trump Organizations nye luksushotell i Washington. Begrunnelsen for å trekke seg fra avtalen er Donald Trumps kontroversielle uttalelse om at mexicanske immigranter bringer med seg dop og kriminalitet til USA og er voldtektsmenn.

Den 46 år gamle spanske kokken som opprinnelig er fra Asturias i Nord-Spania er selv immigrant og har for få år siden oppnådd amerikansk statsborgerskap. Andrés skal ha betegnet Trumps uttalelser som foraktelige og påpekt at en større andel av de ansatte i Think Food Group er av hispanoamerikansk opprinnelse. Da han brøt avtalen i juni i år, varslet Donald Trump at han kom til å saksøke ham. For få dager siden gjorde den kjente mangemillionæren alvor av truslene og presenterte et erstatningskrav på 10 millioner dollar.


«De bringer med seg dop. De bringer med seg kriminalitet. De er voldtektsmenn»

Donald Trump skal 16. juni i år under lanseringen av sitt eget kandidatur til å bli republikanernes neste president i USA ha sagt om mexicanere som kommer til USA at «De bringer med seg dop. De bringer med seg kriminalitet. De er voldtektsmenn». Uttalelsen skapte overskrifter både i USA og i internasjonal presse. Beskrivelsen av immigrantene ble ikke bare betegnet som rasistiske men også feilaktige. Blant annet refererte den amerikanske avisen The Washington Post til studier i USA som viste at det ikke var belegg for å si at immigranter stod for mer kriminalitet enn etnisk amerikanske, men at det tvert imot forelå data som viste at første generasjons innvandrere i mindre grad var disponerte for kriminelle handlinger. Flere amerikanske selskaper har brutt med Donald Trump og The Trump Organization etter uttalelsene.

Foto: Den spanske kokken José Andrés (t.v) og forretningsmannen Donald Trump.

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter