Gran Canaria Las Palmas flyplass (LPA) – Transport, leiebil, taxi og busstider

Publisert

Gran Canarias flyplass har direkteavgang fra de fleste større byer i Norge. Du kan fly daglig fra Oslo direkte til Gran Canaria med både Norwegian og SAS. I tillegg er det ukentlige avganger fra Trondheim, Bergen, Kristiansand, Ålesund, Bodø, Haugesund, Molde, Stavanger og Tromsø. Noen av de mindre rutene går ikke hele året. Fra Norge kan det også være et godt alternativ å fly til Gran Canaria via København som har daglige avganger.

Flyplassen er den sjette største i Spania med rundt 12 millioner passasjerer i året.

Gran Canaria flyplass Las Palmas (LPA) er godt knyttet til Norge via daglige direktefly fra Oslo og København i tillegg til avganger fra de fleste større byer i Norge i tillegg til avganger fra Alicante flyplass og Malaga flyplass.

Buss og offentlig transport fra Las Palmas flyplass

Flyplassen ligger på øst-siden av Gran Canaria. De fleste nordmenn skal til steder som Playa del Ingles, Maspalomas, Arguineguin, Puerto Rico, Puerto de Morgan som ligger syd eller sydvest på Gran Canaria. Det går flere busser hver time fra holdeplassen direkte utenfor terminalbygningen. Kartet viser busslinjen som tar deg til din destinasjon. Rutebussen går ikke søndager.

Bussrutene som går innom flyplassen:

Rute 1 – Bus 5: Las Palmas de Gran Canaria <-> Puerto de Mogán
Rute 5: Las Palmas de Gran Canaria <-> Faro de Maspalomas
Rute 11: Las Palmas de Gran Canaria <-> Agüimes
Rute 36: Faro de Maspalomas <-> Telde
Rute 60: Las Palmas de Gran Canaria <-> Gran Canaria Airport
Rute 66: Faro de Maspalomas <-> Gran Canaria Airport
Rute 90: Faro de Maspalomas <-> Telde
Rute 91: Las Palmas de Gran Canaria <-> Playa del Cura

Buss fra Las Palmas til Puerto de Mogán – Linje 1

Bussen går hver 20. minutt fra Las Palmas flyplass fra 05.00 til 23.30. Busselskapet heter Global. Holdeplassen er direkte utenfor avgangsterminalen i flyplassens andre etasje. For detaljer om busstider på Gran Canaria se her.

Ekspressbussen til Arguineguin – Ekspressbussen på linje 91 går en gang i timen nesten direkte til Arguineguin. Det kan være mye tid å spare på å vente på denne som langt færre stoppesteder enn de andre bussene, den kjører videre til Puerto de Mogán. Se oversikt over stoppesteder og rutetider. Detaljer om alle busslinjenes stoppesteder finnes her.

Har du Google Maps på mobiltelefonen kan du enkelt se info om neste buss, reisetid og ankomsttid.

 

Gran Canaria leiebil fra Las Palmas flyplass

De fleste leilighetshoteller, ferieboliger og hotelkomplekser på Gran Canaria ligger i avstand fra handlesentre, bykjerner, landsbyer, badeland og andre steder man vil ønske å besøke under oppholdet. Enkleste måten å komme seg rundt på er i egen leiebil. Det er billig, gir større frihet og fleksibilitet. Man henter og leverer leiebilen direkte på flyplassen og dermed er flyplass-transport også ordnet.

SpaniaGuiden.no er norsk representant for leverandørene på Kanariøyene og har tilbudt leiebil i Spania i over 15 år. Se SpaniaGuiden.no for pris på leiebil på Kanariøyene. Du får utlevert nøkler og betaler direkte i ankomsthallen. Leiebilen står klar på parkeringsplassen direkte foran terminal-bygningen. Enklere blir det ikke.

Taxipriser fra Gran Canaria flyplass Las Palmas til Maspalomas, Arguineguin etc

Pris på taxi fra Las Palmas flyplass til:

Arguineguin: 48€
Maspalomas: 40€
Puerto de Mogan: 73€
Playa del Ingles: 33€
Puerto Rico: 54€
Las Palmas: 24-32€ avhengig av område
San Agustin: 30€
Amadores: 58€

Taxiene står direkte utenfor flyplassterminalen. Du kan betale taxi med kort.

Transport til andre av Kanariøyene

Fra Gran Canaria flyplass er det regionale fly til Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura, La Gomera m.m.. Flyselskapene med flest daglige avganger er Binter og Canarifly. Air Europa har også avganger mellom Kanariøyene.

Binter Gran Canaria
Skal du videre tli Lanzarote, Tenerife eller Fuerteventura har Binter avganger hele dagen. Forvent å betale 50-100 Euro for en enveisbillett.

Du kan også tar ferje fra Gran Canaria tli de fleste av øyene. Båtene som trafikkerer mellom Kanariøyene opereres av Fred Olsen og Trasmediterranea.

Se gode tilbud på leiebil i Spania fra SpaniaGuiden.


Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: