Covid-Panikk på Gran Canaria: Blokkerte veien for flyktninger

Publisert

I landsbyen Tunte, som ligger i samme kommune som Playa del Ingles syd på Gran Canaria sperret innbyggerne veien inn til byen.

En gjeng innbyggere ville forhindre at en gruppe på 71 flyktninger, skulle få ankomme skolen Røde Kors bruker som flyktningmotak.

Rykter har blitt spredd om at flyktningene er smittet av Covid-viruset. En talsmann for regjeringen for Kanariøyene har offentlig gått ut for å påpeke at ingen av flyktningene har testet positive under de tre dagene man har testet menneskene i gruppenn.

De 71 flyktningene har tilbrakt tre døgn i telt i havnen i Arguineguín og trenger et sted hvor de kan være isolert i karantene før de går videre. Det var opprinnelig 74 som kom med to båter, tre av dem ble tatt hånd om av “sosiale tjenester” som ofte tar ansvar for mindreårige etc.

Politiet forsøkte å «forhandle» med gjengen som hadde rullet ut en rekke søppelcontainere for å sperre veien.

– Gi oss tilbake de 100 som var her før i bytte mot disse nye.

Tunte har 596 innbyggere. I landsbyens flyktningmotak har det inntil nylig vært 80 flyktninger som var kommet veien over sjøen fra Vest-Afrika.

INGEN HAR TESTET POSITIVE FOR VIRUSET: Videoen viser en stor gruppe som blokkerer veien så de 73 som nå har tilbrakt tre netter i telt i havnen kan få komme til mottaket som Røde Kors opererer.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter