Garanterer hjemreise og alle kostnader dekket om du får Covid-smitte på Kanariøyene

Publisert

I Spania er man oppgitt over at flere europeiske land har innført reise-restriksjoner for ankomster fra landet til tross for at det er i Navarra, Aragon og Katalonia at nye smitte-tilfeller har økt vesentlig.

De regionale myndigheter på Kanariøyene prøver å få turistene tilbake ved en ny garanti-ordning. Regjeringen garanterer, ved en egen forsikring, at om noen turister skulle bli smittet av Corona-viruset mens de er på ferie vil den reisende få dekket alle kostnadene inklusive hjemreise, medisinsk behandling og tiden man eventuelt må være i karantene.

Nordmenn har allerede tilgang til fri behandling i Spania som EU/EØS borgere. Kanariøyenes tiltak er ment for å også få britene tilbake til øyene. Tiltaket er uansett ment å roe folks ofte subjektive frykt. Kanariøyene har Spanias laveste smittetall med bare 4.3 nye personer meldt smittede pr 100.000 innbyggere siste uken.

Valenica-regionen har 20.3, Andalucia 15.5 mens Aragon har 310, Katalona 69,44 og Navarra 68,17. Det er disse tre siste regionene hvor smitten har økt med den konsekvens at Spania under ett har passert grensen man satte i Norge for smitte i befolkningen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter