De beste skjulte strendene på Gran Canaria

Publisert

Du kan komme deg bort fra massene selv på den populære turist-øya Gran Canaria.

Det finnes skjulte og sjarmerende strender på øya, sanne paradis for dem som foretrekker hemmelige steder fremfor de mer travle områdene.

Blant Gran Canarias mer enn 60 kilometer lange strender finner du garantert en eller flere som passer for deg, slik at du kan nyte solen og havet 365 dager i året.

Omfattende strender med blond sand, svart sand, steinblokker og steiner, urbane, turistiske og vakre viker. Blant de mest kjente er de gylne sandstrendene, som Maspalomas og Amadores, de mer solbrune sandstrendene som den kosmopolitiske og urbane stranden Las Canteras og familiestranden San Agustín, blant mange andre.

Det finnes også skjulte og sjarmerende strender, eksotiske hjørner og fantastiske landskap som vi inviterer deg til å oppdage.

De beste skjulte strendene på Gran Canaria

Blant de beste hemmelige strendene på Gran Canaria presenterer vi syv av dem som er verdt et besøk, enten du bor eller er på ferie på Gran Canaria. Det er verdt å huske på at mange av dem er vanskelig tilgjengelige, og at det er nødvendig å gå langs stier eller grusveier med terrengkjøretøy for å komme dit.

Playa Juncal, Gran Canaria (Agaete)

El Juncal eller El Puertito-stranden ligger på grensen mellom kommunene Agaete og Gáldar. Stranden har rolig, krystallklart vann og er en rullesteinsstrand som kan nås til fots.

Bukten er beskyttet mot strøm og vind av de omkringliggende klippene, noe som gjør den til et ideelt sted for sportsdykking.

Guayedra-stranden (Agaete)

Guayedra-stranden ligger ved munningen av Barranco de Guayedra-kløften, og består av stein og svart sand med kraftige bølger.

For å komme til denne mørke sandviken må man først kjøre terrengbil og deretter gå til fots. Guayedra-stranden er en av de vakreste strendene på Gran Canaria og er omgitt av viktige klipper med Tamadaba-furuskogen på toppen, en av de best bevarte på Kanariøyene.

Fra bukten Guayedra, som ligger i nærheten av landsbyen og havnen Agaete, er det imponerende solnedganger og utsikt over Teide-fjellet. Stranden har svart sand nesten hele året, spesielt om sommeren, når steinene har en tendens til å dominere.

Aguadulce (Telde)

På den andre siden av Tufia-stranden (svart sand) ligger Aguadulce-viken (blond sand) med gjennomsiktig vann, men som ofte er utsatt for vind. Likevel er dette et av paradisoene på kysten av Telde som bør besøkes.

I nærheten av parkeringsplassen går det en sti ned til Aguadulce-stranden, men den er ikke egnet for bevegelseshemmede.

Montaña de Arena (San Bartolomé de Tirajana)

Dette er en av de mest populære nudiststrendene i øygruppen. Den ligger i San Bartolomé de Tirajana og har en spesiell sjarm takket være beliggenheten, langt fra urbanisasjoner og med litt vanskelig tilgang. Stranden ligger i ly av et stort fjell av sand. Derav navnet.

https://www.youtube.com/watch?v=XIVEJ7_5xl0

Den er en av de mest uberørte strendene i området og ligger langt fra de mer overfylte områdene sør på Gran Canaria. Den er vanskelig tilgjengelig til fots langs grusveier, så det er ikke tilrådelig å dra dit med barn eller med for mange ting å bære på.

Den ligger sør på Gran Canaria, mellom Pasito Blanco og Arguineguín. Den er ca. 240 meter lang. De som kjenner stedet, anbefaler å parkere på stranden Las Carpinteras. Til venstre og langs sjøen går det en liten sti som tar deg til Montaña de Arena på mindre enn et kvarter.

Tiritaña (Mogán)

En 86 meter lang svart sandstrand flankert av klipper ved munningen av den lille Tiritaña-kløften. Den utmerker seg med sine naturlige omgivelser og krystallklart vann med et område for dykking.

https://www.youtube.com/watch?v=jmxNqvg2NzY

Tiritaña er en av de få uberørte og isolerte vikene på Gran Canarias sørkyst, selv om den ligger nær Taurito.

Veneguera-stranden (Mogán)

En 370 meter lang strand som er svært behagelig å bade på, bestående av svart sand eller stein, avhengig av tidevannet, i naturskjønne omgivelser. Man kommer dit via en asfaltert vei.

https://www.youtube.com/watch?v=u1TLSFsR1vk

Güi Güi (La Aldea de San Nicolás)

En av naturperlene på Gran Canaria er stranden Güi-Güi. Med blond sand og krystallklart vann er dette et spektakulært og uberørt sted mellom fjellene vest på øya. Naturen i sin reneste form.

Güi-Güi kan bare nås etter en to og en halv times fottur fra landsbyen Tasartico eller med båt fra Mogán. Det anbefales å ta med rikelig med vann og solbeskyttelse.

Til slutt vil innsatsen for å nå Güi-Güi bli mer enn belønnet med en forfriskende dukkert i havet i et unikt miljø. Güi-Güi er en av Gran Canarias best bevarte hemmeligheter, og ligger langt fra turistområdene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter