25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22 C
Las Palmas de Gran Canaria

Gran Canaria Las Palmas flyplass (LPA) – Transport, leiebil, taxi og busstider

Gran Canarias flyplass har direkteavgang fra de fleste større byer i Norge. Du kan fly daglig fra Oslo direkte til Gran Canaria med både Norwegian og SAS. I tillegg er det ukentlige avganger fra Trondheim, Bergen, Kristiansand, Ålesund, Bodø, Haugesund, Molde, Stavanger og Tromsø. Noen av de mindre rutene går ikke hele året. Fra Norge kan det også være et godt alternativ å fly til Gran Canaria via København som har daglige avganger.

Flyplassen er den sjette største i Spania med rundt 12 millioner passasjerer i året.

Gran Canaria flyplass Las Palmas (LPA) er godt knyttet til Norge via daglige direktefly fra Oslo og København i tillegg til avganger fra de fleste større byer i Norge i tillegg til avganger fra Alicante flyplass og Malaga flyplass.

Buss og offentlig transport fra Las Palmas flyplass

Flyplassen ligger på øst-siden av Gran Canaria. De fleste nordmenn skal til steder som Playa del Ingles, Maspalomas, Arguineguin, Puerto Rico, Puerto de Morgan som ligger syd eller sydvest på Gran Canaria. Det går flere busser hver time fra holdeplassen direkte utenfor terminalbygningen. Kartet viser busslinjen som tar deg til din destinasjon. Rutebussen går ikke søndager.

Bussrutene som går innom flyplassen:

Rute 1 – Bus 5: Las Palmas de Gran Canaria <-> Puerto de Mogán
Rute 5: Las Palmas de Gran Canaria <-> Faro de Maspalomas
Rute 11: Las Palmas de Gran Canaria <-> Agüimes
Rute 36: Faro de Maspalomas <-> Telde
Rute 60: Las Palmas de Gran Canaria <-> Gran Canaria Airport
Rute 66: Faro de Maspalomas <-> Gran Canaria Airport
Rute 90: Faro de Maspalomas <-> Telde
Rute 91: Las Palmas de Gran Canaria <-> Playa del Cura

Buss fra Las Palmas til Puerto de Mogán – Linje 1

Bussen går hver 20. minutt fra Las Palmas flyplass fra 05.00 til 23.30. Busselskapet heter Global. Holdeplassen er direkte utenfor avgangsterminalen i flyplassens andre etasje. For detaljer om busstider på Gran Canaria se her.

Ekspressbussen til Arguineguin – Ekspressbussen på linje 91 går en gang i timen nesten direkte til Arguineguin. Det kan være mye tid å spare på å vente på denne som langt færre stoppesteder enn de andre bussene, den kjører videre til Puerto de Mogán. Se oversikt over stoppesteder og rutetider. Detaljer om alle busslinjenes stoppesteder finnes her.

Har du Google Maps på mobiltelefonen kan du enkelt se info om neste buss, reisetid og ankomsttid.

 

Gran Canaria leiebil fra Las Palmas flyplass

De fleste leilighetshoteller, ferieboliger og hotelkomplekser på Gran Canaria ligger i avstand fra handlesentre, bykjerner, landsbyer, badeland og andre steder man vil ønske å besøke under oppholdet. Enkleste måten å komme seg rundt på er i egen leiebil. Det er billig, gir større frihet og fleksibilitet. Man henter og leverer leiebilen direkte på flyplassen og dermed er flyplass-transport også ordnet.

SpaniaGuiden.no er norsk representant for leverandørene på Kanariøyene og har tilbudt leiebil i Spania i over 15 år. Se SpaniaGuiden.no for pris på leiebil på Kanariøyene. Du får utlevert nøkler og betaler direkte i ankomsthallen. Leiebilen står klar på parkeringsplassen direkte foran terminal-bygningen. Enklere blir det ikke.

Taxipriser fra Gran Canaria flyplass Las Palmas til Maspalomas, Arguineguin etc

Pris på taxi fra Las Palmas flyplass til:

Arguineguin: 48€
Maspalomas: 40€
Puerto de Mogan: 73€
Playa del Ingles: 33€
Puerto Rico: 54€
Las Palmas: 24-32€ avhengig av område
San Agustin: 30€
Amadores: 58€

Taxiene står direkte utenfor flyplassterminalen. Du kan betale taxi med kort.

Transport til andre av Kanariøyene

Fra Gran Canaria flyplass er det regionale fly til Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura, La Gomera m.m.. Flyselskapene med flest daglige avganger er Binter og Canarifly. Air Europa har også avganger mellom Kanariøyene.

Binter Gran Canaria
Skal du videre tli Lanzarote, Tenerife eller Fuerteventura har Binter avganger hele dagen. Forvent å betale 50-100 Euro for en enveisbillett.

Du kan også tar ferje fra Gran Canaria tli de fleste av øyene. Båtene som trafikkerer mellom Kanariøyene opereres av Fred Olsen og Trasmediterranea.

Se gode tilbud på leiebil i Spania fra SpaniaGuiden.


Forsikring av leiebil i Spania

Forsikring av leiebil i Spania?
Trenger jeg noen ekstra forsikring når jeg leier bil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva “standard” forsikring inkluderer og hvorfor man ellers kreves for depositum når man henter ut en leiebil i Spania.

10 viktige tips om leiebil på flyplassen i Alicante og Malaga

Leiebil i Spania ? Les våre 10 viktigste tips når du leier fra Alicante og Malaga flyplass

SpaniaGuiden har vært til stede i på Alicante og Malaga flyplass i nærmer 20 år. Les våre 10 beste tips om hvordan du sparer penger, tid og unngår overraskelser når du leier bil i Spania.


Summary
Gran Canaria Las Palmas flyplass - Flyplass-guide
Article Name
Gran Canaria Las Palmas flyplass - Flyplass-guide
Description
Flyplass info+kart for Gran Canaria Las Palmas flyplass. Oversikt over offentlig transport, leiebil, buss, taxi til Arguineguin, Maspalomas, Playa del Ingles , Puerto de Mogal, Las Palmas m.m.
Author
Publisher Name
Spania Digital
Publisher Logo

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring om dagen. Og når de fleste nordmenn blir værende “hjemme” denne sommeren vil skaden på norske bedrifter i Spania vare en stund til. 

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert online.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Følg oss på Facebook

Nå er det mer Corona-smitte i Norge enn i spanske ferieparadis

Den strenge karantenen man har hatt i Spania har gitt resulteter. Nå er smittegraden høyere i Norge enn de fleste regioner hvor...

Egenerklæring om helse ved innreise til Spania

Spania var en periode blant de hardest rammede i Europa. Nå er situasjonen en helt annen og regioner som Costa Blanca og...

Aldri har arbeidsledigheten økt så mye

Antallet uten jobb i Valencia-regionen var ved utgangen av juni 30% høyere enn samme perioden I 2019. Totalt er 485.019 arbeidsledige i...

Tivoliet ved havnen i Torrevieja åpnet

Tivoliet som ligger ved havnen i Torrevieja er igjen åpent for alle. Attraksjonene har vært stengt under perioden med strenge corona-tiltak.

Relaterte saker

Rekordvarme på Kanariøyene denne sommeren

Værmeldingen for Kanariøyene denne sommeren sier «varmt og tørt». Meterologer fra det spanske instituttet AEMET sier varmluft strømmer ut vestover fra Afrika...

Kanariøyene blir «trygg destinasjon» med helsepass for reisende denne sommeren

Kanariøyene blir den første regionen hvor kan reiser vil kunne «sertifiseres» som «trygge» ved hjelp av ett digitalt helsepass.

Med et «helse-sertifikat» kan du reise på ferie til Spania

Lederen for myndighetene på Fuerteventura har sendt en formell appell til regjeringen i Madrid om at turister skal få reise til Spania...

11 av verdens 100 beste hotell er på Kanariøyene

Seks av verdens beste hotell er på Gran Canaria. Tenerife har fem av verdens beste hoteller. Det er reisegiganten TUI...

Kanariøyene hadde 3.1% færre reisende

Tall for antall ankomst via fly til Kanariøyene for oktober måned viser en merkbar nedgang på 3.1% sammenliknet med samme periode i 2019.

Anfi del Mar på Gran Canaria – etterforskes for svindel

Turist-komplekset Anfi del Mar er godt kjent i Norge. Nesten tusen leiligheter er bygget er og mange er solgt som timeshare-leiligheter. Kaptial...

Over 1000 kongeslanger fanget på Gran Canaria

Miljøvern-departementet på Gran Canaria har fanget rundt tusen Californa Konge-slanger til nå i år. Slangene, som kan bli opptil to meter...

Cárdenas eiendomsmegler åpner i Playa del Ingles

Cárdenas Eiendomsmegler åpnet sitt nye 150 kvadratmeter store kontor i Maspalomas 7. oktober 2019. Dette vil gjøre Cárdenas til det eneste eiendomsmeglerfirmaet med...

Norwegian kutter i tilbudet fra Madrid beholder baser på Kanariøyene

Konkursen i Thomas Cook har endret konkurransesituasjonen på Kanariøyene. Dette gjør at Norwegian likevel beholder basene på Gran Canaria og Tenerife...

Strømledning forårsaket katastrofe-brannen

En strømledning som var i kontakt med et furu-tree var trolig det som startet katastrofebrannen som i august brant med over 100 kvadratkilometer skog...
- Advertisement -
Summary
Gran Canaria Las Palmas flyplass - Flyplass-guide
Article Name
Gran Canaria Las Palmas flyplass - Flyplass-guide
Description
Flyplass info+kart for Gran Canaria Las Palmas flyplass. Oversikt over offentlig transport, leiebil, buss, taxi til Arguineguin, Maspalomas, Playa del Ingles , Puerto de Mogal, Las Palmas m.m.
Author
Publisher Name
Spania Digital
Publisher Logo