Ved vannet i “La Olla”

Publisert

La Olla, like nord for sentrum av Altea, har blitt et slags sentrum for aktiviteter knyttet til stranden og havet. Det er ikke noe nytt, her har man brukt sjøen tusener år tilbake i tid, under bølgene ligger de tydelige restene av en romersk havn.

Her sitter spanjoler og turister like i strandkanten mens de nyter tapas eller en paella til lunsj. De tradisjonelle strandrestaurantene “Chiringuitos” som var vanlige å se langs hele kysten finnes fortsatt her.

Stranden er behagelig passe folksom, sardineffekten man kjenner igjen fra Benidorm og Albir-stranden er fraværende. Til det er strendene her for lite kjent og slik vil de som besøker “La Olla” gjerne beholde denne perlen.

Mange velger å snorkle herifra og dykkere ses jevnlig å gå rett ut fra stranden. Blekksprutene løper mellom steinene bokstavlig talt bare et par meter fra strandkanten. Rundt den lille øyen “La Isleta de la Olla” dupper oppankrede småbåter og vannet er fullt av kajakker og et par seilbrett her og der.

Lengre utpå kjører vannscooterne forbi på vei fra Campomanes til Albir eller Benidorm. En tur ut i kajakk er en utmerket måte å nyte middelhavet på. Mulighetene er mange, en avslappende padletur, andre bruker kajakk som fremkomstmiddel for å komme seg til småøyer og bukter litt bort fra folksomme strender.

Andre bruker båten som plattform for dykking og snorkling.

El Portet

– Den lille havnen I den sydlige enden av La Olla ligger den lille lystbåthavnen “El Portet”. Her kan alle for en billig penge leie enkle og doble kajakker. Dette er åpne stødige kajakker som er svært godt egnet for nybegynnere. Det mest populære for de som leier på dagtid er den passelig avslappende padleturen ut til øyen “La Isleta” hvor mange stopper på innsiden av øya der det er en liten sandstrand, perfekt for å ta med seg en picknickurv for dagen. Det er også populært å ta med seg dykkermaske og snorkel i kajakken.

Undervannskogen av poseidon er rik på fisk og det er masser av blekksprut her, ofte ikke langt fra land. Mellom steinene i det som en gang var en romersk, havn mellom “La Olla” og den lille øyen “La Isleta”, gjemmer både blekksprut og ulker seg. De som ønsker seg en lengre tur padler gjerne videre mot havnen i Campomanes og til Mascarat på nordsiden av havnen. Her finnes det vakre strender og bukter man ellers knapt har tilgang til fra land. Bare synet av de stupbratte klippene er turen verdt. De mer erfarne kan krysse Altea-bukten og padle sydover fra “El Portet” helt til Albir eller ut fyret “El Faro” på spissen av “Sierra Helada”.

Norgesvenn Enrique Monge, opprinnelig fra Andorra, står for utleie av kajakker fra havnen “El Portet”. Fra tidlig formiddag til solen går ned leier han ut tre forskjellige typer kajakker. Enrique forteller ivrig til Spaniaposten om utfluktene han arrangerer. Spesielt er det “måneskinnsturen” ved hver fullmåne han brenner for. Da tar han med seg grupper på opptil 15 personer ut på middelhavet for en passe lang padletur. Og de som ønsker det kan få middag servert i havnen i det man kommer tilbake fra padleturen.

Romantiske turer

Den lille havnen i “La Olla” har sin egen Chiringuito, eller strandbar med tapas og mat fra grillen. Enrique Monge arrangerer også “romantiske” turer som han kaller det hvor par etter en padletur ved solnedgang kommer tilbake til havnen hvor middag for to med rødvin og stearinlys står klar. E

nrique Monge, har mange norske blant de som leier kajakk av ham fast og han har besøkt sine mange venner Norge flere ganger. Siste norgestur var nå i mai hvor han sier han traff helt blink med sol og blå himmel i Vestfolds skjærgård, hvor han tilbrakte tiden.

Av Kim Ammouche

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: