Vannsport på Costa Blanca – Leie av utstyr

Publisert

Costa Blanca er et paradis for alle typer vannsport. En lang og varm sesong, umiddelbar tilgang til havet og en variert kyststrekning, gir utmerkede muligheter for diverse vannsportsaktiviteter. Bukten utenfor Altea og Albir er et yndet sted for kite-surfing, wake-board, seilbrett, kajakk, dykking og mye mer. De ivrigste har alltid utstyret parat i bilen, og når man ser fra terrassen sin at forholdene ligger til rette, er man i det våte element i løpet av få minutter. Har man ikke utstyr kan man leie.
Santa Pola
Mye vind, lange oversiktelige strender har gjort Santa Pola til ett av Spanias viktigste sentra for alle sporter som kombinerer vann og vind. Santa Pola er vertsbyen for det spanske mesterskapet i vindsurfing som går av stabelen 9.-13. september.

I Santa Pola er det flere som leier ut kayaker, seilbrett og ikke minst en rekke skoler som tilbyr korte og lengre kurs i hvordan man skal mestre de aktuelle vannsportene.

Kurs for seilbrett eller Kayak:130 €, leie av seilbrett 15 € time, 60€ dag.
Leie av enmannskayak: 6 € time / 40 € dag, leie av tomannskayak:?10 € time / 60 € dag, 10 timers klippekort for leie av brett/kayak: 75€

For mere besøk websiden til “Wind Surf Santa Pola”:
www.windsurfsantapola.com

Disse samarbeider også med den lokale regattaklubben om kurs i seiling.

 

Albir
I Albir er det også gode muligheter for å leie kajakk og surfebrett hos Albir Kayak, som befinner seg på stranden mellom Hotel Kaktus og og camping Cap Blanc. Hver dag mellom ti på morgenen og solnedgang, kan du leie doble og enkle kajakker, eller surfebrett, og gi deg i kast med Alteabukten.

Å ta turen ut til foten av Sierra Helada kan anbefales, der kan du padle blant iøynefallende steinformasjoner, mens du inspiserer huler og grotter, som havet har utformet gjennom hundre tusener av år.

Hvis du føler at fysikken tåler det, kan du våge deg helt ut til fyret. På tilbakeveien får du fantastisk utsikt over Altea og Albir. Har du behov for mer organiserte former arrangerer Albir Kayak kajakkekskursjoner gjennom hele sommeren, også på natten. I juli og august arrangeres dessuten nattlige utflukter ved hver fullmåne, gjerne kombinert med middag på stranden.

Åpent 10.00 til rundt solnedgang
Priser: Kajakk: 10 euro (en time) – 25 euro (halv dag)
Dobbel kajakk 15 euro (en time) – 35 euro (halv dag)
Surfebrett: pris på forespørsel.
Fristet? Stikk nedom stranden i Albir, eller ring Kike på telefon 620 304 407

Altea
Ved El Portet i La Olla like nord for Altea sentrum (retning Valencia), har Antonio fra Madrid etablert seg med sin seilerskole ”Escuela de Vela Paraiso”. Her kan man ta forskjellige typer seilkurs, eller man kan leie seg en katamaran, et seilbrett eller en kajakk og utforske farvannene utenfor Altea alene, eller sammen med venner og kjente.

www.escueladevelaparaiso.com

 

Utflukter & tips på Costa Blanca

Opplev provinshovedstaden Valencia!

Tabarca – Sjørøverøya som ble ferieparadis

Kystperler langs Costa Cálida: Aguilas, Calabardina og Puerto Mazzaron

Tapas i Benidorms gamleby

“Chillout” i Altea

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter