Landsbyen Chulilla og Valencias Grand Canyon

Publisert

Chulilla er en av Spanias mange ukjente perler. Landsbyens hvite hus ligger hulter til bulter i fjellskråningen med borgen ruvende på toppen. Har ikke bakkene opp hit tatt pusten fra deg vil utsikten over dalen og naturparken Los Calderones gjøre det. Hengende broer tar deg over Turia-elven, turmulighetene er mange herifra.

Over landsbyen ruver den gamle borgen. Beliggenheten er strategisk og under den spanske arvefølgekrigen ble det utkjempet et slag her.

Chulilla ligger godt til med utsikt over store områder og enkel adgang til vann. I fjellsiden under borgen har man funnet rester etter menneskelig aktivitet helt tilbake til bronsealderen. I perioder har landsbyen primært bosatt av muslimer men de måtte forlate området etter at kristne styrker fra lengre nord innvaderte regionen. Under den spanske arvefølgekrigen ble det utkjempet et slag her grunnet landsbyens strategisk viktige beliggenhet.

SIESTA: Landsbyens torg er stille i det folk unngår heten midt på dagen.

Valencias Grand Canyon

Landsbyen med 662 innbyggere (pr 2020) er for mange base for et utall lengre og kortere turer man gjør til fots eller på sykkel. Alternativene er mange, de mest kjente stiene går i fjellveggens uthulte hyller. Forbi trange juv leder veien til hengebroer og til slutt er man nede i elven hvor man kan ta et forfriskende bad i “El charco azul” – Den blå vannpytten.

I millioner av år har elven sakte men sikkert gravet ut dette dramatiske landskapet.

Regionen er mest kjent blant ivrige turgåere fra Valencia-regionen. Det er behagelig få turister som reiser langveisfra hit, de vet ikke hva de går glipp av.

Naturparken Los Calerones

Los Calderones ble deklarert naturpark i 2007. Naturparken er på nesten 540 heaktar og ligger i Chulilla kommune. I parken finner man Turia elven omkranset av flere fjell og den oppdemmede innsjøen Pantano de Loriguilla. På websiden til Valencia-regionen finner man detaljer om turer man kan gå i naturparken i form av PDF filer man kan laste ned og skrive ut.

Loriguilla

Fra Valencia via endeløse vinåkre i Requena

Rundt en halvtime fra Valencia, i retning Madrid, tar man av motorvei A3 ved Requena.

Requena er kjent for sin produksjon av vindruer.

Byen er kjent for sine viner og man passerer endeløse grønne åkre i det man tar den svingete veien mot Chera og forbi en lille innsjøen som ligger her. Veien blir svingete og utsikten dramatisk i det man kjører over fjellet og nærmer seg Chulilla. Dette er en populær rute for syklister som vil trene på å sykle i oppoverbakker i et vakkert landskap med lite trafikk.

Lunch på veien i Sot de Chera

Den lille landsbyen Sot de Chera er første stopp vi anbefaler i det man nærmer seg Chulilla. Her er det grønt og passe kjølig takket være vannkildene, Fuente del Tio Fausto, Fuente de Santa og elven Rio Sot de Chera som passerer her. Ved «Gruñidor» er det populært å ta et avkjølende bad ved landsbyens egen «strand» Playa Continental.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter