Fiesta i Alfaz del Pi

Publisert

I Alfaz del Pi går er årets største feiring “Santísimo Cristo del Buen Acierto” som går av stabelen i begynnelsen av november hvert år. I 2017 løper festivaluken fra 6. til 10. november.

Selv om denne folkelige fiesta opprinnelig har en religiøs betydning er det mest av alt fest og enkel moro som er tema i Alfaz del Pi. Her er det få høytidelige opptog eller historiske festspill. Fiestaen i Alfaz del Pi er kjent for å være noe mere uformell enn i andre byer. Høydepunktet er det man kaller “desfile de humor” – et karneval-aktig opptog med fokus på det humoristiske.

Fiesta’en er organisert over et stort antall såkalte “penyas”, vennegjenger som hele året samles i garager og ubrukte næringslokaler. Medlemmene betaler gjerne sin kvote som går til “festkassa”. Det dekker måltider, alkohol og kanskje kostymer for karneval-opptoget hvor man konkurerer mot andre “penyas” om hvem som har årets festligste kostymer.

Tradisjonell “festing” er mer sentralt i Alfaz del Pi enn i mange andre byer og det deles rundhåndet ut billig sprit fra de utallige lokale ”penyas”. Man trenger ikke være medlem for å besøke en Penya, men merk at noen er mindre “gjestmilde” enn andre så bruk takt og tone om du tar en runde.

Foruten å karnevals-opptog og “fuktige aktiviteter” i penya’ene arrangeres det 60-70- og 80-tallsfesten i ”Mayorales-teltet” like ved rådhuset. Det arrangeres en rekke aktiviteter for barna, sangkonkurranse, paellakonkurranse og gudstjenester.

Seks måneder etter fiesta-uka markerer man i Alfaz del Pi at det “bare er et halvt år igjen”. “Mig Any” markeres i det nedtellingen til neste fiesta begynner med konsert og aktiviteter for de lokale “penyas”. Like etter “Mig Any” markeringen velger man fiesta-dronningen for “neste sesong”.

For detaljer besøk turistkontoret i Alfaz del Pi.

Mer om Alfaz del Pi
Nyheter fra Alfaz del Pi

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter