Fiesta i Alfaz del Pi

Publisert

I Alfaz del Pi går er årets største feiring «Santísimo Cristo del Buen Acierto» som går av stabelen i begynnelsen av november hvert år. I 2017 løper festivaluken fra 6. til 10. november.

Selv om denne folkelige fiesta opprinnelig har en religiøs betydning er det mest av alt fest og enkel moro som er tema i Alfaz del Pi. Her er det få høytidelige opptog eller historiske festspill. Fiestaen i Alfaz del Pi er kjent for å være noe mere uformell enn i andre byer. Høydepunktet er det man kaller «desfile de humor» – et karneval-aktig opptog med fokus på det humoristiske.

Fiesta’en er organisert over et stort antall såkalte «penyas», vennegjenger som hele året samles i garager og ubrukte næringslokaler. Medlemmene betaler gjerne sin kvote som går til «festkassa». Det dekker måltider, alkohol og kanskje kostymer for karneval-opptoget hvor man konkurerer mot andre «penyas» om hvem som har årets festligste kostymer.

Tradisjonell «festing» er mer sentralt i Alfaz del Pi enn i mange andre byer og det deles rundhåndet ut billig sprit fra de utallige lokale ”penyas”. Man trenger ikke være medlem for å besøke en Penya, men merk at noen er mindre «gjestmilde» enn andre så bruk takt og tone om du tar en runde.

Foruten å karnevals-opptog og «fuktige aktiviteter» i penya’ene arrangeres det 60-70- og 80-tallsfesten i ”Mayorales-teltet” like ved rådhuset. Det arrangeres en rekke aktiviteter for barna, sangkonkurranse, paellakonkurranse og gudstjenester.

Seks måneder etter fiesta-uka markerer man i Alfaz del Pi at det «bare er et halvt år igjen». «Mig Any» markeres i det nedtellingen til neste fiesta begynner med konsert og aktiviteter for de lokale «penyas». Like etter «Mig Any» markeringen velger man fiesta-dronningen for «neste sesong».

For detaljer besøk turistkontoret i Alfaz del Pi.

Mer om Alfaz del Pi
Nyheter fra Alfaz del Pi

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter