Costa Blanca nord – Nordmenn ønskes velkommen!

Publisert

De aller fleste nordmenn, som har valgt å bosette seg for kortere eller lengre perioder på Costa Blanca, har satset på eiendomskjøp sør på kysten i Marina Baixa området fra Altea til Benidorm eller området hvor bl.a. Torrevieja ligger i Vega Baja. Desto lenger vi kommer nordover jo færre nordmenn er å se. Spesielt nord for Altea finner vi få norske familier som er bosatt, men antallet er stadig økende skal vi tro Ole-Frimann Grøtvedt fra Norsk Megling. Nå skal han og Bullmann Properties intensivere profileringen av området i det norske markedet ytterligere.

Vi har solgt eiendommer nord på Costa Blanca til ca. tjue nordmenn og flere vil det bli i løpet av dette året. Kanskje opp mot 30 nye salg er realistisk i 2011, opplyser Ole-Frimann Grøtvedt og Inga Bullmann hos Bullmann Properties til Spaniaposten.

Sola skinner fra blå, vinterblek himmel og vi sitter på terrassen til restauranten på La Sella Resort Golf. Det vakre golfanlegget ligger litt inn i landet, bak Denia og med småsteder som Pedreguer og Jesus Pobre som nærmeste naboer. Det er her Bullmann Properties nå skal øke salget til nordmenn. Firmaet har allerede mange kunder, spesielt britiske, på Cumbre del sol i Benitachell. I denne urbanisasjonen, som ligger nær Javea ,bor det ca.  40 nordmenn.

Vakkert område
– Hele området er svært vakkert, prisene er gode og menneskene er hyggelige. Det kan ikke bedre bli, mener Ole- Frimann Grøtvedt på vår forespørsel om hvorfor nordmenn skal slå seg ned akkurat her om de ønsker å kjøpe eiendom på Costa Blanca.

Ole-Frimann Grøtvedt skal bistå Inga Bullmann med å selge eiendommer nord på Costa Blanca. Bullmann har over tjue års erfaring med eiendomshandel i Spania og hun er også begeistret for det nordlige Costa Blanca.

Grønt og frodig
– Naturen er annerledes og mer spennende her enn i sør. Det er grønnere, mer frodig enn mange andre steder i Spania, understreker Inga Bullmann.

Nærmeste by av en viss størrelse er Denia. Denne vakre havnebyen har en rik historie og er blant annet utgangspunkt for båtturer til Mallorca, Ibiza, Formentera og Barcelona. Det er heller ikke langt til Javia, som er annen hyggelig by med fine sandstrender og gode bademuligheter.

En ekte spansk by
– Denia er en ekte spansk by. Her finner man det genuine Spania akkurat likt det som finnes litt innover i landet, hevder Grøtvedt.

Denia

Golf
Mange av de som velger å kjøpe eiendom på Costa Blanca er mer enn gjennomsnittet interessert i golf. Slik er det også nord på kysten, for det er forholdsvis mange golfbaner i området. La Sella Golf Resort er et slikt praktanlegg, der det spilles store internasjonale turneringer.  Noen velger å kjøpe leilighet på eller helt i nærheten av anlegget, mens andre velger en av småbyene rett i nærheten.

– Tross alt spiller ikke alle mennesker golf og selv om man gjør det, så går det an å bo en kilometer eller to fra selve banen. Det finnes mange muligheter i dette området og i alle typer prisklasser. Her kan folk få kjøpt akkurat det de ønsker og det finnes ingen ghettolignende tilstander som noen steder lenger sør på kysten. Her får kjøperne individuell frihet og prisnivået i denne regionen rundt Denia er fornuftig med tanke på kvaliteten, understreker Ole-Frimann Grøtvedt.

Mer om eiendom i Spania

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter