Asturias – Ciderens hjemland

Publisert

Asturias ligger vakkert plassert langs Pilegrimsruten til Santiago de Compostela i nord- Spania, også kjent som det Grønne Spania. De mest særegne kjennetegnene med denne regionen er naturen, derav sloganet ”Asturias, naturparadiset”.

Asturias ligger vakkert plassert langs Pilegrimsruten til Santiago de Compostela i nord- Spania, også kjent som det Grønne Spania. De mest særegne kjennetegnene med denne regionen er naturen, derav sloganet ”Asturias, naturparadiset”.

Med sine 10.000 kvadratkilometer og 345 kilometer lange kystlinje, innehar regionen utmerkede forhold for praktisering av aktiv turisme samt kultur- og gastronomiturisme. Asturias tre største byer er Oviedo, regionens hovedstad, Gijon og Aviles. Mer enn en tredjedel av området er beskyttet terreng. Både fjell-kjeden Picos de Europa, naturparkene Somiedo, Redes og Muniellos er deklarert verdensarv av UNESCO.

Denne gamle og lille regionen har gjennom tidene klart å bevare en kultur og tradisjon som går tusenvis av år tilbake og viktige deler av denne arven kan man i dag betrakte i Tito Bustillo grottene, samt på steder som blant annet Candamo, El Pindal og El Buxu.

Den preromanske kunsten, utviklet mellom århundrene VIII og X, er et viktig vitne på at noen av de første kristne folkegruppene på den Iberiske Halvøyen slo seg ned i nettopp Asturias. Denne kunsten som du blant annet finner i Santa Maria del Naranco, Santa Cristina de Lena og San Julian de los Prados er blitt utnevnt til verdens folkearv av UNESCO.

Det asturianske kjøkken er resultatet av fuktig jord, nærheten til havet og dyrkbar jord i fjellstrøkene, og her finner man alt man kunne drømme om, både tradisjonelle og moderne. I Asturias finner man også uendelige mengder av epletrær, derav den berømte cideren som produseres i dette området og eksporteres til hele Spania. Cideren finner du som et sentralt element under alle lokale folkefester, og selvfølgelig i alle barer og restauranter i regionen.

Asturias er også en av Spanias pionerregioner når det kommer til kvalitetstenking. I 1994 lanserte de kvalitetsmerket ”Kvalitetsklubben- Asturianske vertshus” som er en oversikt over små kvalitetshotell med beliggenhet i rurale områder. Dette kvalitetsstempelet er nå blitt etterfulgt av flere, deriblant ” Utmerket Gastronomi” som favner om de beste restaurantene og cidreriaene i byen, samt ”Kvalitets byhotell” som er hoteller som ligger i historiske bygg fra det attende og nittende århundret i blant annet byer som Oviedo og Aviles.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter