Alicante: Duket for Middelalderfest

Publisert

I år arrangeres det tradisjonelle middelaldermarkedet i Alicante for attende gang, og fra den 6. til 8. juni tar byens middelalderfestivalen besøkende med på en reise flere århundrer tilbake i tid.

I år arrangeres det tradisjonelle middelaldermarkedet i Alicante for attende gang, og fra den 6. til 8. juni tar byens middelalderfestivalen besøkende med på en reise flere århundrer tilbake i tid. 

Innholdsrikt program

Under de tre dagene festivalen pågår vil et storstilt middelaldermarked med 120 håndverks- og matboder forvandle mer enn et dusin gater, torg og det historiske sentrum av byen. Festivalen har et rikholdig program og byr også på underholdning, musikk og fremstillinger av tradisjonelle levesett.

En av de store attraksjonene under den attende utgaven av middelaldermarkedet er forestillingen ”Mediterránium,” en forestilling av teatergruppen Carros de Foc fra Alicante. Premiereforestillingen settes opp på Rådhusplassen og er gratis for alle. Historien om ”Mediterránium” dreier seg om havet, frihet og kjærlighet, forklarte kunstnerisk leder i Carros de Foc, Miguel Angel Martin, under den offisielle presentasjonen av arrangement.

I tillegg vil publikum kunne overvære renessansemusikk fra Mermicolion, keltisk musikk fra Rapax og arabisk musikk fra Al Ibi. Det vil også settes opp en arabisk leir og en rekke mindre museer rundt om i byen. Det er også planlagt en rekke aktiviteter på offentlige plasser som La Plaza de Virgen del Remedio og La Plaza Santisima Faz, hvor publikum blant annet kan få med seg barneteateret El Ball de San Vito på fredag klokka 20:30. Også på Plaza Quijano arrangeres det en rekke aktiviteter for barn og voksne. For de aller minste settes de opp barneforestillinger i regi av teatergruppen Papallona Teatre både lørdag og søndag.

Økt interesse

Miguel Valor, som er kulturbyråd i Alicante, sier festivalen bringer sammen mange gode krefter i byen.

-Middelalderfestivalen Alicante Medieval kombinerer utendørsunderholdning, tradisjonelle fester, populærkultur, musikk, workshops, håndverk og mat. Vi i kommunen anslår at over 400.000 mennesker vil ta turen til Alicante og spasere gjennom gatene i gamlebyen i løpet av de tre dagene festivalen foregår.

Valor kan også fortelle om økt interesse for festivalen i år og at det vil bli satt opp flere boder i år en under fjorårets feiring.

I år har vi mottatt 120 søknader om leie av boder fra kommunen, sammenlignet med de 100 som søkte i 2013. Bodene vil bli satt opp i området fra San Cristóbal til rådhuset. 20 gater og fem offentlige plasser vil bli tatt tilbake til gamle historiske tider og store deler av gamlebyen blir dekorert ved hjelp av persienner og dekorasjoner.

Kulturråden mener at middelalderfestivalen har blitt et pågående og storstilt show, og et av de viktigste middelaldermarkedene i Valencia-regionen.

For interesserte finnes mer informasjon på festivalens hjemmeside:

http://alicantemedieval.es/

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter