Storebror ser deg på Costa Blanca

Overvåkning i Torrevieja

431 overvåkingskamera er knyttet til politiet i Alfaz del Pi, Altea, La Nucia, Finestrat, Benidorm og Villajoyosa. Mange av kameraene registrerer automatisk nummer på bilskiltene som registreres og sjekkes mot offentlige registre for å se om eieren av bilen er registrert med utestående forhold.

I Alfaz del Pi er det 20 overvåkingskameraer og 5 sensorer som leser bilenes nummerskilt. Guardia Civil har aksjonert 22 ganger basert på data fra disse kamera og sensorer. I Altea er det plassert ut 19 kameraer inklusive typen som leser nummerskilt.

Utbyggingen av disse kamera begynte i Benidorm i år 2007 og over årene har antallet kamera nærmest eksplodert i området uten noen offentlig debatt om masseovervåkningen. Overvåkningen er fokusert rundt veier som leder inn og ut av disse kommunene i tillegg til industriområder, veikryss og rundkjøringer. Mange av kameraene måler hastigheten på bilene uten at det automatisk skrives ut bøter. Men varsler går til politiet så de kan være på utkikk etter bestemte biler.

Politiets fokus på automatiserte systemer og videoovervåking har gjort at man ser mindre fotpatruljer og politi på gaten.

Altea: To politimenn arrestert av Guardia Civil