Spennende ny restaurant i Altea

0
628

Altea har et godt utvalg av restauranter. Men nåpningen av «Bistro Shabby Chic» i gamlebyen et svært elegant men avslappet sted med et ambisiøst kjøkken.

Kjøkkenet er en fusjon av smak, stil og inspirasjon fra mange steder. Rettene er hentet fra store deler av Europa, inklusive det typisk spanske, middelhavet og skandinaviske innslag. Kevyn som leder restauranten ler litt når han omtaler stedet som «twisted bistro». Bisto delen av navnet betyr at man kan komme forbi her for bare god drink og en tapas eller smårett, selv om lokalet også er tiltalende nok til de mest formelle anledninger.

Kevyn sier han justerer menyen hele året i samarbeide med de lokale leverandørene. Akkurat nå begynner sesongen for skalldyr påpeker han. Og fisken kommer fra bukten utenfor Altea og han er tydelig stolt i det han sier de er blant de første som får velge blant det som går gjennom fiskemarkedet rett nede i havnen. Kjøtt gjør han gjerne på spansk vis, noe som betyr at det skal også kan gjøres helt enkelt med fokus på kvalitet på råvaren som skal være fersk og helst lokal.

Det er britiske Kevyn Noble-Arvat og Andrei Noble-Arvat fra Romania som står bak den litt spesielle restauranten i gamlebyen. De to har lenge vært fasinert av Alteas helt spesielle gamleby. De hvitkalkede husene og de trange gatene gir en helt spesiell atmosfære ideel for en restaurant av denne typen forteller Kevyn til SpaniaPosten. Kevyn har i en årrekke drevet innen bransjen i området. Briten har fra før av en restaurant i Benidorms La Cala.

Shabby Chic Bistro ligger i Alteas gamleby, en stenkast ned fra kirkeplassen like ved «portalen».

Vil du besøke restauranten i Altea finnes mer detailer på deres Facebook side.