National Geographic anbefaler: Altea og Guadalest

Publisert

I Alicante-provinsen er det to landsbyer National Geographic har på sin liste over Spanias flotteste landsbyer. Begge ligger nord i provinsen. Det prestigefylte magasinet har laget en liste over spanske landsbyer man bør besøke i 2023. Altea og Guadalest er eneste fra Alicante-provinsen.

Altea sett fra Albir-åsen.

Altea, Costa Blancas Perle

I Altea liker man å omtale byen som “Costa Blancas Perle”. Byen har en godt bevart gamleby, som ruver over bukten hvor det blå Middelhavet gir rammen til den hvite byen. Altea er i stor grad omkranset av grønt-områder. Gamle appelsin-lunder, oliven-lunder og mandeltrær stelles fortsatt med på åkerlappene her. Mye furuskog preger også området som i spansk sammenheng er relativt lite lett bebygd. Landskapet rundt er kupert, i tillegg til at det er et utall små landeiere har det ført til at store arealer forblir ubebygd.

Altea mottok nylig en pris under turistmessen FITUR. Prisen gikk til byen for å være den som best forbedret tilgjengelighet i året som gikk. Alteas strandpromenade har blitt radikalt forbedret de siste årene. Biler er i stor grad fjernet fra området bak sjøen til fordel for nye arealer for fotgjengere og myke trafikanter.

Guadalest

Guadalest har lenge vært et av Spanias mest besøkte turistmål. Byen ligger ved foten av en borg, Castillo de San José, ført opp for å beskytte dalen og veiene som leder fra kysten og innover i provinsen hvor den økonomiske tyngden tidligere lå. Utsikten mot den blå innsjøen gjør opplevelsen enda mer dramatisk.

Demningen her regulerer vannmengden er en del av vannforsyningen til de fleste kommuner i Marina Baixa regionen. I Guadalest finner man også motorsykkelmuseet, landsbyens folkemuseum og museet for miniatyrkunst.’Demningen som regulerer vannmengden er en del av vannforsyningen til de fleste kommuner i Marina Baixa regionen. I Guadalest finner man også motorsykkelmuseet, landsbyens folkemuseum og museet for miniatyrkunst.

Delen av Guadalest sin suksess som turist-destianasjon er enkel adgang fra Spanias turist-hovedstad Benidorm. Hver dag kjører busser opp hundrevis av turister via den relativt nye veien man lagde for å forbedre adgangen.

Ankommer man tidlig på formiddagen slipper man unna turistene fra Benidorm i stor grad. Temperaturen er også langt mer behagelig.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter