Guadalest – landsbyen i fjellene er et av Spanias best besøkte turistmål

Publisert

Høyt oppe på toppen av en tynn fjelltopp ligger klokketårnet i Guadalest og overvåker fjellene og dalene omkring byen, og når man får øye på det får umiddelbare assosiasjoner til Flåklypatoppen. Forskjellen er at til Flåklypa-toppen kunne man kjøre bil, mens her må man møysommelig gå opp alle trappene og bakkene. Men når man først er kommet opp er turen vel verdt det. Utsikten fra toppen er fenomenal.

Ved foten av denne toppen ligger den mauriske borgen Castillo de San José danner gamlebyen i Guadalest, og er bare tilgjengelig gjennom en tunnel i fjellet. Når man først er kommet inn blir man møtt av souvernir butikker og kafeer. Og horder av turister. Det går nemlig turistbusser opp hit fra Benidorm, og Guadalest er et av de aller best besøkte attraksjonene for disse turistene. Kommer man tidlig på dagen, får man imidlertid mye av byen for seg selv, og da er det heller ikke så varmt.

Turen fra kysten og opp til Guadalest er en attraksjon i seg selv. Svingete veier mellom fjell og gjennom daler. Nå er imidlertid en ny og rett vei åpnet. Denne forkorter turen kraftig, men gjør den også mye kjedeligere.

Demningen som ligger her er vannforsyning for Alfaz del Pi, La Nucia, Altea og mange flere kommuner i området.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter