25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Motorsykkelmuseet i Guadalest

I Valle del rio Guadalest, nøyaktig 7 km fra Callosa, 7 km fra Guadalest og 20 minutter fra Benidorm, finnes et museum noe utenom det vanlige. 25 år med restaurering av gamle kjøretøy har resultert i en samling av mer enn hundre motorsykler og mikrobiler fra 20-årene og frem til 80-årene. Her finnes veterankjøretøy en garantert aldri før har sett, eller visste eksisterte!

KAPI

Intet bilmerke har spilt en så revolusjonerende rolle som Seat, men på 50-tallet fantes det dog alternative fremkomstmidler som for eksempel KAPI. Bilen var en ensylindret jeep med 197 kubikk, produsert i Barcelona for det spanske militæret. Bilen var meget enkel i utformingen og hadde den nette pris av 21.900 pesetas. Regnet om til euro vil det bli noe sånt som ca. 100 euro.

SEAT (Sociedad Espanola de Automoviles Turismo)

Seat innehar en viktig posisjon i bilens historie i Spania. Med sin Seat 600 bygget man opp bilparken i Spania på 60-tallet. Nesten alle familier på denne tiden hadde en 600. Bilen var pålitelig og billig i drift. 3.august 1973 ble den siste 600 lansert på markedet, og solgte i 800.000 eksemplarer.

Fra tråsykkel til motorsykkel

Et sykkelverksted ved navn Rieju baserte sin forretning på å produsere sykler og sykkeltilbehør. Rieju var ikke sene om å følge utviklingen generelt i markedet og laget en 48 kubikk motor til å feste på tråsyklene. De ble pionerer med sine motordrevne tråsykler på det spanske markedet.

Mosquito fra Sevilla

På lisens for Garelli i Italia, laget ISA (Industria Subsidiarias de Aviacion S.A) i Sevilla en prototype av en motor i 1951. I likhet med Rieju begynte også dem å eksperimentere, og før en ante ord av det var deres første motordrevne sykkel på markedet.

Harley Davidson for millitæret

Modellen som her er utstilt er en skjønnhet selv for den som ikke forstår seg på slikt. Sykkelen er en genistrek av en motorsykkel, tøft design og girspak på tanken. Harley Davidson WLC mod. 1973 ble laget i Milwaukee i USA, spesielt for det kanadiske millitæret. Mange ble også solgt på det private markedet i Europa. I alt ble det fabrikkert 2647 av denne modellen.

Museet er normalt åpent 10.30-18.00 vintersesongen og 10.30 – 19.30 sommersesongen. Det ligger på den svingete veien mellom Callosa og Guadalest.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Byråd fikk «dubbet» tale på engelsk – ber om unnskyldning

Byråden Carlos Galiana har bedt om unnskyldning for bruken av «playback» under en presentasjon på engelsk. Ingen kunne se...

Alicante – helt avhengig av innvandrere

I 2035 vil man i Alicante-provinsen ha 110.000 flere innbyggere enn dagens tall. Det er takket være innvandrere at befolkningen øker.

Stor havne-utbygging i Fuengirola

Rådhuset i Fuengirola har nå lagt frem forprosjektet for det som skal bli Fuengirolas nye lystbåt-havn. Det skal investeres rundt 100 millioner...

Okkuperte hus for å dyrke marihuana

Syd i Alicante-provinsen har Guardia Civil oppløst en gjeng som brukte okkuperte hus til å dyrke Marihuana i stor skala.

Relaterte saker

Fonts de l´Algar i Callosa har åpnet igjen

Den populære kilden i Callosa åpnes igjen for publikum. Man begrenser antallet som får komme inn på en gang. De besøkende får...

Guadalest – landsbyen i fjellene er et av Spanias best besøkte turistmål

Høyt oppe på toppen av en tynn fjelltopp ligger klokketårnet i Guadalest og overvåker fjellene og dalene omkring byen, og når man får øye...

Nisperos fra Callosa

Spanske supermarkeder har fått årets første nisperos for salg i fruktdisken i midten av april. Denne søte frukten kan være eksotisk for de fleste...

Safari Aitana, Safariopplevelse i spanske fjell

Det er ikke nødvendig å reise helt til Afrika for å oppleve flodhester og elefanter i naturlige omgivelser. Det holder med en tur til...

Fjellbyen Tàrbena

En liten times kjøretur fra Altea, gjennom grønne daler spanske landsbyer finner vi den lille og fredelige fjellbyen Tarbena (550 m.o.h). Den byr på mer...
- Advertisement -