Opplev nattehimmelen i Tarbena

Publisert

Gjemt blant fjellene ikke langt fra Altea kjenner allerede mange allerede den vakre lille landsbyen. Her oppe ser man tydelig melkeveien og et utall konstellasjoner på nattehimmelen. Nettopp beliggenheten omkranset av fjell, likevel nære store turist-destinasjoner som Benidorm, er nøkkelen.

Turstiene i fjellet rundt Tarbena har lenge trukket mange besøkende. Her har man allerede satt opp skilt som forteller om de mange stjernetegn som dukker opp over fjellene i det mørket senker seg.

Vil ha UNESCO sertifisering

Kommunen vil også søke om å bli sertifisert av stiftelsen “Starlight” (stjernelys). En kvalitetsbemerkning som gis ut til regioner som er spesielt egnet til å beundre nattehimmelen. Stiftelsen er underlagt UNESCO samt støttet av IAU, det internasjonale astronomi-forbundet.

Tarbena ligger i Marina Baixa området og har Beningembla og Parcent i nord, Jalon og Alcalali i øst, Callosa og Bolulla i sør og Castell de Castell i vest. Veiene som fører en frem dit er både kronglete og smale, men vell verdt det, når en først er kommet frem. For her er det panoramautsikt alle veier og man ser både Benidorm og Alicante i det fjerne.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter