Miniatyrkunst i Guadalest

Publisert

Miniatyrkunst kan skues i flere museer i turistmagneten Guadalest. Den lille landsbyen kan by på hele sju ulike museer, hvorav Antonio Marcos “Ciudad Belen” er det kanskje mest imponerende.

Det er all grunn til å avlegge miniatyr-museet et besøk, og ta seg tid til å studere detaljrikdommen.

For den som ennå ikke har besøkt Guadalests mange museer, er det å anbefale. Det er kanskje nettopp innendørs Guadalest gjemmer sine mest underholdende bidrag til turistene.

Det lokkes med flere micro-museer. Alle er på sin måte imponerende, men ingen kommer opp mot Antonio Marcos “Ciudad Belen”. Miniatyrmodeller av hus og kirker bygd av ekte stein, murstein, jern og tre troner på rekke og rad.

Ikke minst er det spennende å se inn av vinduene i de opplyste bygningene, hvor det åpenbarer seg et detaljrikt interiør. Kjøkkenutstyr som øser og sleiver laget i metall, på brøkdelen av en fyrstikks størrelse, som ved nærmere ettersyn viser seg å være tro kopier av utstyret man finner hjemme i sitt eget kjøkken. Interiørene er komplette med møbler, porselen og lamper.

Museets første etasje inneholder en rekke enkeltstående hus, mens Marco i annen etasje har laget en stor, sammenhengende modell som veier hele 12 tonn. Modellen har hentet sine scener fra begynnelsen av 1900-tallet. Her finnes en rekke fjell, fontener, fosser og bekker med levende fisk i. I husene er det fyr på peisen og det kommer røyk ut av pipene på taket.

Det tok Marco 15 år å fullføre det omfattende arbeidet som i dag kan beskues i museet som er bygget rundt en stor, naturlig stein. Han har mottatt en rekke priser for sitt arbeide, og museet har vakt oppmerksomhet i internasjonal presse.

Museet er normalt åpent alle dager 10-20.00.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter