Severdigheter i Alicante

Publisert

Med sine knappe 270 000 innbyggere er Alicante en relativt liten storby. Med sin beliggenhet på middelhavskysten er det en vakker by, med lange palmekledde boulevarder og hvite sandstrender. Når man først besøker Alicante kan man lett la seg friste til å bli over natten, for og oppleve byens hektiske natteliv. Byens innbyggere er varme og imøtekomne, og det er lett å kople av og nyte middelhavsbyens atmosfære.

Les også: Alicante, Costa Blancas hovedstad

Alicante er en gammel by. Rike smykkefunn av fønikisk opprinnelse er funnet, og restene av den romerske byen, Lucentum, ligger like utenfor det nåverende sentrum av Alicante. Kartagenernes Hvite Citadel lå sannsynligvis der hvor sentrum av Alicante er i dag.

Av severdigheter i Alicante kan nevnes:

Castillo de Santa Barbara, en maurisk borg fra 1500 tallet som ligger på et fjell utenfor sentrum. I fjellet er det en heis som frakter besøkende opp til toppen, hvor de kan vandre mellom murene og nyte utsikten.

I borgen finner man Museo de las Hogueras, som har en samling bilder som er blitt bevart fra Fiesta Sant Joan.

Coleccion de Arte del Siglo XX ved Plaza de Santa Maria har en kunstsamlig med verker av blandt annet Dali, Miro og Picasso.

På den samme plassen ligger Iglesia de Santa Maria. Med sin detaljerte gotiske fasade er denne kirken et velkjent bymerke.

Byens lille arkeologiske museum, Museo Arqueologico, ligger i den imponerende bygningen Diputacion Provincial ved togstasjonen på Avenida de la Estacion. Museet har blandt annet en interessant keramikksamling.

Alicante har mange tilbud til sine besøkende. Her finnes herberger og hoteller for alle lommebøker. Hvis man vil spise hjemme kan man gjøre sine innkjøp på Mercado Central hvor det er et stort utvalg av kjøtt frukt og grønnsaker. Ønsker man å spise ute er det et utall tapas barer og resturanter av både nasjonal og internasjonal karakter.

Gjør en visitt til Alicantes turistkontor på Explanada de España. Kontoret holder åpent mandag til lørdag fra klokken 10 til 20.

Leiebil i Alicante

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter