Strender i Calpe: Skinnende sol, blått hav og 13-km

Publisert

Calpe ser ut mot havet. Besøkende som tilbringer dagene på denne delen av Costa Blanca kan se frem til dager ved det ekte middelhavet. Et sted hvor man kan glemme stress og mas, bare nyte solen og følge tempoet bølgene og strendene bestemmer. Bare slapp av og nyt!

Området har 13 kilometer strender av den fineste nesten hvite sand, kun avbrutt av bukter og viker hvor man kan gjemme seg bort. Alle finner sitt hjørne her uansett hva type middelhav man drømmer om. Ønsker du en stor åpen by-strand, fin sandstrand med leker for barna og infrastruktur og tjenester som utleie av strandstoler, dusj på stranden etc, da er din strand den 1200 meter lange «Arenal-Bol» eller «Playa de la Fossa» like nord for fjellet «Penyon d’Ifac» med sine 950 meter. Det er de to største strendene i Calpe med promenaden, restauranter og butikker direkte bak.

Like ved de to store finnes også flere små-strender i Calpe. Den mer intime og bortgjemte sand-straden ved havnen «Puerto Blanco» ligger beskyttet til like ved den lille lystbåt havnen.
«Cantal-Roig» stranden like syd for fiske-havnen og «Peñon» er et annet alternativ.

For å gjøre tilbudet helt komplett finnes det over ti viker i Calpe, noen av dem kun tilgjengelig fra sjøen. Cala del Collao, Cala Gasparet og flere som Calas del Racó og Penyal som ligger inntil Calpe-fjellet er usedvanlig vakre.

Slik er de mange opplevelser som venter i Calpe. Ingenting kan sammenlignes med de myke sand-strendene, duften av sjø, det majestetiske «Peñon de I’fac», de mer enn 2.800 timer med sol som skinner på byens strender, bukter og små-viker.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter