Den beste familie-stranden på Costa Blanca

Publisert

Barna er mest komfortable på sandstrender de kan leke i sanden og det ikke er for brådypt. Guardamar like nord for Torrevieja har nesten endeløse sand-strender. Bystranda i Calpe, Villajoyosa, Benidorm og Alicante by er også supre men den i Calpe blir grusom full i høysesongen juli og august så vi unngår vi gjerne.

På stranden i Benidorm

Benidorm har to strender, Playa Poniente og Playa Levante, velg Poniente stranden og da den sydlige enden for å unngå folkehavet, Ponitente stranden er helt super og det er færre hoteller i dette området av Benidorm. Det er god plass her selv midt på sommeren.

Beste strand i Villajoyosa

Playa Bol Nou i Villajoyosa

I Villajoyosa kan du besøke Playa Paraiso for å slippe unna de store folkemengdene. Ved siden av Playa Paraiso har du Playa Bol-Nou som er den beste for barna da den er noe mer skjermet for bølger Både Playa Paraiso og Bol Nou har en del småstein.
Det er lang enklere å parkere her enn inne i sentrum av Villajoyosa som gjerne koker over av biler og folk om sommeren.

Alicante, San Juan og Campello

Bystranda i Alicante heter Playa Postiget – Den er super for barn. Kombiner gjerne shopping i Alicante med et besøk på denne sandstranden.

Stranden i Alicante er ganske stor så det bør være ok med plass her selv i høysesongen. Problemet er dog å finne parkering så sett bilen i et parkeringshus noen kvartaler inne mot sentrum. Så slipper du også at bilen er glovarm når du er ferdig på stranda.

På nordsiden av Alicante by finner du San Juan og Campello – Playa de San Juan er lang. Den begynner i San Juan og ender opp i Campello. Sandstranden her er vakker og langgrunn mange steder men unngå den på dager det blåser da det blir store bølger her. Parkering kan være litt vrient så parker i en av sidekatene borte fra stranden og da helst i skyggen.

Alicante | Costa Blanca
Mellom Alicante by og Gran Alacant (Santa Pola) er det en lang strand som også går foran flyplassen.

Santa Pola

Strendene Santa Pola er ikke mye å skryte av, man kan enten kjøre litt nord til Gran Alacant eller enda bedre sydover retning Guardamar. Ved saltlagunene finnes det mange små stikkveier som leder ned til stranden. Men er litt unna bysentra her så det gir en unik deilig følelse av å være slitt borte fra folk kjas og mas.

Guardamars endeløse strender

Guardamar har nesten endeløse sand-strender som går helt ned til Torrevieja og Torre La Mata. Så ta turen hit med mat og drikke og tilbring dagen i ro og fred på stranda i Guardamar.
Mange nordmenn har base i Ciudad Quesada som ligger i Rojales. Nærmeste stranden til Quesada er ved Campomar, få minutters kjøring fra Quesada.

Strender i Torrevieja

Beste stranden for barn i Torrevieja er trolig La Mata stranden som ligger like nord for sentrum ikke langt fra La Mata lagunen, nærheten til lagunen gjør at det er noe avløp her som fører til noe mer grumsete vann enn andre steder. La Mata-stranden har noen litt steinete deler.

Midt inne i Torrevieja finner vi Playa de la Cura som er super for barn. Men er blir veldig tett her og nesten umulig å parkere. Playa de los Locos er noe større men den er mer steinete så vi anbefaler den ikke for de med små barn. Playa Neufragos som ligger like syd for havnen i Torrevieja er fin for barna. Men igjen blir den fort full.

Orihuela Costas beste strender

Like syd for Torrevieja ligger Orihuela Costa, det finnes mange strender her men de er stort sett ganske små. Det er mye stein og alger som driver i land her i små-vikene. Zenia-stranden er grei for barna, den er litt større enn mange av strendene lenger mot Torrevieja. Playa Flamenca har også sine små strender, men det blir lett fullt her.

Oliva og Denia – Vår favoritt

SpaniaPostens egen favoritt er den «endeløse» stranden som går fra Denia til Gandia via Oliva.

Sandstranden her er ren, bred og det er ganske langgrunt og nesten ingenting annet enn ren sand på bunnen så ikke noe som kan skade små og store føtter. Det er alltid god plass her, selv midt i høysesongen så det er lett å tilbringe hele dagen her. De vakredynene, mangelen på høyhus bak stranda gir oss følelsen av å være langt unna turistmassene. Ankomst er ganske enkel, det tar rundt en halvtime fra Altea. Du kjører nordover på motoreveien AP-7 og kjører av ved handlesenteret «La Marina» ved Ondara. Herifra kjører man N-332 nordover mot Oliva og tar til Deveses et godt stykke før man kommer til Oliva. Området her er også flittig brukt av kitesurfere så hold litt avstand til områdene de går inn og ut på stranden.

Les også:

Hvorfor så rare navn på Torreviejas strender?

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter