Vall de Cavall – Her står hesten i sentrum

Publisert

Nærmest på landsbygda utenfor Gata de Gorgos nord på Costa Blanca, men likevel ikke langt unna det urbane liv, ligger Vall De Cavall – hestenes dal. En fin miks av hest og fest, for her er det muligheter for ridning, for servering av god mat og ikke minst for overnatting. Vall de Cavalle er en slags stillhetens oase.

IMG_5070

Gata de Gorgos, nabobyen til mer kjente Javea, slumrer i sin sedvanlige stillhet da vi kjører gjennom byen som er mest kjent for sine kurvmøbler, sin gamle gitarfabrikk og produksjon av søter viner samt likører. Bare en kilometers vei i retning mot Teulada ligger det på to sider av veien et utsalg av keramikk og andre pyntegjenstander. Her går det en liten stikkvei til venstre som skal følges rett frem til anlegget Vall de Cavalls inngangsport åpenbarer seg. Veien er smal der den slynger seg gjennom appelsinlundene, men det er ikke lange strekningen.

Rustikke omgivelser
Stallene er nyoppussede, hestene står striglet, blanke og stolte i sine innhegninger. Her er det mulig å leie stallplass og det er også muligheter for å ri selv om man har noe erfaring.
Kvalitet er et stikkord for Vall de Cavall. Ikke bare bygningsmassen og anleggene rundt oser det av høy standard, for innendørs i anleggets restaurant fornemmer vi det samme. I rustikke omgivelser med hvite linduker på bordene og med fyr på peisen og stearinlysene blafrende i store kandelabere, er det ideelt med en romantisk middag for to eller et stort privat party. Restauranten serverer opp til 100 personer på en gang.

IMG_5061

Kortreist mat
Restauranten har satset på mat som kan betegnes som moderne og inspirert av det valensianske kjøkken, men det moderne uttrykket forhindrer ikke at maten er folkelig. Her er det noe for enhver gane og lommebok. Råvarene er lokale, så den kortreiste maten bidrar til å holde den gastronomiske standarden opp på et solid nivå.

IMG_5054

Det serveres en tre retters menu del dia til lunsj og en egen spesiell meny om kvelden. Menyene skifter flere ganger i året – alt etter hvilken sesong man befinner seg i. Om søndagen er det stort trykk ved lunsjtider, så skal man ha plass da er det bare å bestille i god tid i forveien.
Restauranten har også en stor terrasse, der det serveres mat og det er mulig å slappe av med en forfriskning eller to.

Med Montgo som kulisse
Mange av de som besøker Vall de Cavalle er barnefamilier. På dette stedet finnes det ikke bare hester det er mulig å se nærmere på. Et forholdsvis stort svømmebasseng ligger bare noen få meter fra terrassen og det gir de yngste, håpefulle gode muligheter for lek og moro i det våte element. Vall de Cavalls to ponnier tiltrekker seg også oppmerksomhet og det samme gjør faktisk alle hønene. Mange små barneøyne følger hønene og hanene bak flettverksgjerdene.

IMG_5077

For de som ønsker det, så kan man overnatte i restaurantbygningens annen etasje. Komfortable og rustikt innredede rom, men det er ikke mange rom som er tilgjengelig, så her må det også forhåndsbestilles.
Med mektige og velkjente Montgo, av mange kalt elefantfjellet, som kulisse er Vall de Cavalle et sted for både avkobling og hygge. Det å sitte på terrassen med et stettglass og se sola gå ned bak nevne Montgo er som en lise for sjelen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter