Overtok hotel Gran Sol i Calpe

Publisert

Nærmest ved en tilfeldighet ble de to halvsøstrene fra Vestlandet kastet inn i hotellbransjen. I september i fjor var damenes far på visning og etter noen uker med forhandlinger ble det oppnådd enighet med selger i desember. Fra da av var det bare å spytte i nevene og starte planleggingen av det ”norske” hotellet i Calpe.

Av Jon Henriksen

Hotel Gran Sol CalpeDet har gått slag i slag i hele år, men det er fantastisk morsomt å ha mye å gjøre. Vi gleder oss til hver eneste arbeidsdag, sier Trude Opseth og Siw Hellebust til Spaniajournalen.
Hotel Gran Sol ligger noen få minutters kjøring fra selve stranden i Calpe, så med bil er det altså ikke snakk om lange kjøreturen. Midt i en urbanisasjon med storslåtte villaer og noen småhus kneiser hotellet på liten bakketopp. Her hersker idyllen, bare avbrutt av noen gresshopper og fargerike sommerfugler som danser mellom palmene.

Tomt i to år
Hotellet hadde stått tomt i to og et halvt år da vi overtok, så vi har hatt en sjau med å få orden på alt. Vi har imidlertid kommet godt i gang og i løpet av året har brikkene falt på plass. Nå er vi i godt gjenge.

Innvendig kan Hotel Gran Sol karakteriseres som “typisk spansk” – treverk og mur. Kanskje litt dystert, men samtidig veldig sjarmerende. Hotellet har åpenbart sjel og det skal godt gjøres om man ikke trives i disse omgivelsene. Ikke minst uteområdene er vakre og forholdsvis storslåtte.
Vi har anlagt ny hage og nytt svømmebasseng. Det gamle hadde sett sine beste dager, forteller Siw Hellebust.
Nå funkler altså det lille bassenget som en diamant med svaiende palmer, solsenger, bord og stoler. Fra baren kan man kjøpe en kaffe eller en annen type forfriskning og det er barbequemuligheter for de sultne. I tilknytning til baren er det nemlig kjøkken. Her regjerer den engelske kokken Amanda Fraser, og nettopp Fraser har vært til stor nytte og glede for vertskapet.

Bra for restauranten
Amanda er født og oppvokst med en far som i alle år har drevet hotell, så hun har mye kompetanse som vi har benyttet oss av. Hun snakker også spansk og har hatt kontakt med leverandørene i stor utstrekning.
Hvordan går det med deres egne spanske språkferdigheter forresten?
Så som så, men vi kommer oss og vi går på spansk kurs. Ambisjonene er å lære seg språket så fort som mulig.
Hotel Gran Sol har ni utleierom med plass til 26 gjester. Prisene ligger fra 50 euro per døgn, så nordmennene har lagt seg på et behagelig prisnivå. Det samme gjelder prisene i restauranten – en restaurant som har fått en god start og som er hilst velkommen i nærmiljøet. Spesielt engelskmennene og nederlenderne setter pris på noe annet enn tysk mat, derfor er den bredt anlagte internasjonale menyen blitt veldig godt tatt i mot.

Norske og spanske gjester
Hva er markedet for dere? Sikter dere inn på det norske eller det spanske markedet?
Ikke noe spesielt egentlig, for her er alle velkomne. Vi har hatt noen norske gjeser allerede og så har vi hatt mange spanske besøkende. Flere fra Madrid har overnattet hos oss, så det blir nok alle typer nasjonaliteter.
Siw Hellebust kom fra jobb som regnskapsfører i et firma i Bergen, mens hennes halvsøster Trude Opseth ble i våres ferdig på BI, der hun tok en barcelorgrad innen reiselivsledelse. Slik sett har de to norske damene både arbeidserfaring og teoretisk utdannelse, men hotelldrift har de altså ikke vært borti tidligere.

Langsiktig investering

Hotel Gran Sol Calpe
Hotel Gran Sol Calpe

Vi lærer mens vi arbeider og alle oppgavene utfører vi selv. Vi vasker, rer senger, står i resepsjonen og serverer gjestene. Ingen oppgave er for stor og ingen for liten, men det er akkurat dette som er morsomt. Det å kunne skape sin egen arbeidsplass og utvikle den etter eget ønske er spennende, så det at skillet mellom fritid og arbeid er liten gjør ikke noe. Vi viste jo hva vi gikk til.

Norskdrevne Hotel Gran Sol skal ikke bli noen døgnflue i det spanske hotellmarkedet. Vel er markedet ganske tungt, men det skremmer ikke de to damene som opprinnelig kommer fra Førde. De ser begge bare fordeler og plussfaktorer med sitt nye liv. Dette er en langsiktig investering for hele familien, understreker Trude Opseth og Siw Hellebust.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter