Den Norske Klubben Costa Blancas vinklubb, VinoGastro

0
454
Den Norske Klubben Costa Blancas vinklubb, VinoGastro

Den Norske Klubben Costa Blancas vinklubb, VinoGastro, har nå fylt fem år. Dagen ble behørig feiret på Hotel Cap Negret der gjestene ble servert cava og jordbær på terrassen før de fikk en bedre middag med mye god vin. I bakgrunnen snurret bildebevis fra tidligere turer og utflukter som har blitt godt dokumentert i løpet av klubbens fem år.

Den Norske Klubben Costa Blancas vinklubb
Det var diplomutdeling for å hedre enkelte medlemmer. VinoGatsro-medlem Liv Storeide fikk diplom siden hun er det eneste medlemmet som har vært med på alle fem medlemsturer til La Mancha.
– Vi hadde en fin feiring og fikk markert femårs dagen vår, sier klubbens leder, Hans Svedbergh.

En folkelig vinklubb
– Vi ville ha en vinklubb i Den Norske Klubben Costa Blanca, og den måtte være folkelig, sier Svedbergh.
VinoGastro ble etablert 23. februar 2007 etter ønske fra klubbens medlemmer.
Bare to uker etter at klubben ble etablert, fikk de besøk av vinprodusenten Bodega Enrique Mendoza som gav medlemmene en skikkelig vinsmaking.
– Deretter fikk vi kontakt med en mann som heter Tor Sletten som bodde i Almagro i regionen Castilla La Mancha. Han kom på besøk til oss sammen med Bodega Moralia. Før de dro tilbake inviterte deres markedsfører oss til å komme på besøk til Bodega Moralia, og det ble begynnelsen på en årlig tradisjon, sier Svedbergh og legger til.
– Klubben ble veldig populær og i løpet av de første månedene tegnet vi over 100 medlemskap. Per dags dato har vi omtrent 350 medlemmer i klubben VinoGastro.

Populære utflukter

vinogastro-004

Målet med vinklubben er å fremme drikke og matkultur gjennom informasjon og aktiviteter blant medlemmene.
– Vi vil vise medlemmene at det finnes så mye mer enn kjøttkaker og lutefisk. Vi gir informasjon og prøvesmakinger om mat- og drikke både fra Spania og andre land, sier Svedbergh.
VinoGastro har aktivitet i klubben gjennom hele året. De arrangerer to langturer i året, og flere dagsturer.
– På hvert arrangement har vi et tema med en tilhørende utflukt. Temaene kan være mandler, olivenolje, fisk, påske og mye annet.
– Vi har maks 45 plasser på utfluktene våre, så det er førstemann til mølla. Utfluktene er populære og vi har det veldig moro sammen, sier Svedbergh som forklarer at mange medlemmer står på venteliste i tilfelle det skulle bli en ledig plass.

vinogastro-005Ler seg skakk i hjel
Klubbmedlemmene møtes én gang i måneden. Etter medlemsmøtet arrangeres det vanligvis en dagstur der man besøker et sted som har tilknytning til, eller som produserer det som har vært tema.
– Gjennomsnittsladeren ligger på 65 år, og turene er en kjempepopulær måte å lære noe nytt, smake på ny mat og drikke, og bli kjent med nye mennesker, sier Svedbergh.
Nå har vinklubbens medlemmer blant annet sett mandeltrærne blomstre, besøkt turrònfabrikken i Xirona, besøkt olivenfabrikken i Alcoy og vært på båttur fra Benidorm til Calpe.
– Det viktigste for oss er at det er en folkelig vinklubb hvor vi kan gi informasjon om vin og mat, sier Svedbergh.
Under klubben VinoGastro er det opprettet mindre vingrupper for de som ønsker å møtes litt oftere og ha vinsmakinger sammen.
– Det viktigste for våre medlemmer er det sosiale. De kommer seg ut og blir kjent med nye folk. Enkelte ler seg skakke i hjel, sier Svedbergh.