Torreviejas vannforbruk vitner om 250 000 innbyggere

Publisert

Agamed, selskapet som administrerer vann-nettet i Torrevieja, har publisert sin årlige rapport. Selskapet har over 127 000 kunder, en økning på nesten to tusen sammenlignet med året før. Men i følge Agamed tilsvarer både det faktiske forbruket en estimert befolkning på 250 000 innbyggere.

Turistbyen har nå passert grensen på 9 hektar drikkevannsforbruk per år etter den betydelige nedgangen i forsyningen i 2020 og 2021 på grunn av pandemien og tidligere års effektivisering av nettet.

Flytende befolkning

Tallet viser at det finnes en betydelig “flytende” befolkning, for det siste innbygger-tallet som ble offentliggjort av det nasjonale statistikkinstituttet (INE) i desember i fjor viser til 89 729 innbyggere. Det kommunale registeret (padron muncipal) er på i overkant 96 000. Økningen i forbruket for 2023 er på 600 000 kubikkmeter mer vann enn året før.

Slik registrerer du deg i kommunens mantall, padron

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter