Torreviejas nye promenade blir forsinket

Publisert

Store endringer er på vei for Torreviejas strandpromenade og havneområde.

Men opprustingen av avenyen “paseo de la Libertad” blir utsatt til slutten av 2023. Bare forprosjektet og søknadsprosessen har en kostnad på 1.7 millioner Euro. Dette vil plassere prosjektet i perioden for den neste administrasjonen som følge av lokalvalget i Spania våren 2023.

Flere gågater

Som del av prosjektet vurderer man å lede trafikken under bakken gjennom området. Dette er en del av målet med å gi fotgjengerne bedre kår i området. Man analyserer flere alternativer, muligens forby privatbiler for kun å tillate buss og taxi i enkelte gater.

Uklare kostnader

Ingen vet hvor mye prosjektet vil koste. Men om man tar forprosjektets kostnad som utgangspunkt som 10% av totalkostnaden. Havner man på svimlende 20 millioner Euro. Byens ordfører vil ikke si hvor mye han tror det vil koste å gi Torrevieja en ny promenade bak havnen og oppruste gatene i området. Han sier ethvert tall han sier nå vil kunne bli brukt i mot ham om prosjektet ender opp dyrere.

En stor del av området vil bli helt eller delvis fritt for biler. Dette gjelder gatene Azorín, Chapaprieta, María Parodi, Rambla Juan Mateo, Heraclio, Ramón y Cajal, Pedro Lorca, Zoa og Apolo frem til Ramón Gallud.

“Torrevieja blir ny”

Flere prosjekter vil forskjønne Torreviejas ansikt mot sjøen og gjøre området mer trivelig for besøkende og beboere.

Brygge-område for restauranter og barer

Havnen hvor fiskerne har disponert store arealer blir helt forvandlet. Dette arbeidet er allerede i gang. Første fase var å gi fiskerne et nytt “fiskelag”. Dette er nå på plass og selskapet som står bak utbyggingen, Empresas del Sol, kan nå gå videre med byggingen av et område for restauranter, barer og butikker over totalt 8000m2.

Moloen skal fornyes

Den store moloen som ligger øst i havneområdet vil blir bygget om med flere utsiktspunkter og ny belysning. Man sier prosjektet, som har et budsjett på tre millioner Euro, vil påbegynnes sommeren 2023.

Nye høyblokker

I det samme området arbeider to private utbyggere med prosjekter hvor det blir flere nye høyblokker, en av dem dedikert til et hotell.

Blant dem er utbyggeren Baraka som har åpnet salget for leilighetene i de to høyblokkene man skal bygge bak havnen i Torrevieja. Blokkene, som blir på 26 etasjer, vil bli svært synlige i området. Og vil ruve over bebyggelsen som til nå går opptil 7-8 etasjer her.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter