Torreviejas industrielle historie skal frem

Publisert

Rådhuset har satt i gang en studie som skal kartlegge hva det kan koste å restaurere de gamle industri-installasjonene. I salt-lagunene, hvor man fortsatt henter ut salt, står det en rekke forlatte installasjoner og industri-bygg.

De forlatte installasjonen kan utgjøre en viktig del av byens industri-arv og kultur. Deler av infrastrukturen for å hente ut salt har over 500-års historie. Det eldste elementet er Acequion kanalen. Den ble først laget med tanke på oppdrett av fisk i lagunen. Prosjektet strandet og senere fant man ut at den kunne brukes for å lede sjøvann inn med tanke på salt-produksjon.

Den første bosetningen rundt det som i dag er sentrum av Torrevieja kom som følge av behovet for et sted man kunne laste saltet ombord i skip.

Rådhuset i Torrevieja har i denne runden gitt i underkant av 12.000 Euro til en arkitekt som skal vurdere dagens tilstand og hva som må gjøres.

Salttoget

Torrevieja er en av Spanias største turist-destinasjoner. I de senere årene har man i større grad fått øynene opp for potensialet byens arv har for de som besøker. Turister har siden 2018 kunne ta et “turist-tog” fra sentrum til lagunene hvor man fortsatt utvinner salt. De besøkende har fått sett hvordan man utvider naturlig havsalt fra lagunenen og hvordan saltet behandles og lagres i karakteristiske hvite fjell.

Gjørma i saltsjøen er helsebringende

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter