20.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Turisttoget til saltlagunene i La Mata for fortsette

Prøveordningen hvor turister får besøke anlegget som henter ut salt fra La Mata lagunene fortsetter i 2019. Det lille toget som har tatt over 30.000 turister på tur rundt det nesten 4.000 hektar store området får fortsette. De besøkende har fått sett hvordan man utvider naturlig havsalt fra lagunenen og hvordan saltet behandles og lagres i karakteristiske hvite fjell.

Under turen vil lydguider gi informasjon om saltverkets historie og om hvordan de forskjellige leddene i produksjonen foregår. Det gis også informasjon om floraen og faunaen ved lagunen der utvinningen foregår og kuriøse detaljer som årsaken til lagunens rosa farge, eller hvilke land som kjøper det meste av saltet.

De regionale myndighetene i Valencia har vurdert konsekvensene av prosjektet og konkludert med at åpningen av anlegget for publikum ikke har hatt nevneverdige negative konsekvenser.
Prosjektet har hatt tillatelse til å drive frem til 8. januar, men det signaliseres nå at ny tillatelse vil bli gitt så man kan begynne med de guidede turene på ny ved påsketider.

De audioguidede turene tar rundt 50 minutter og går fra ti om morgenen til åtte om kvelden. Reisen starter og stopper ved havnen i Torrevieja i Paseo de Libertad og koster nærmere syv euro for en ordinær billett (noe mindre for barne- og honnørbilletter).

Relaterte saker

- Advertisement -