20.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Torreviejas naturhistoriske museum

Torrevieja fikk for få år siden sitt eget naturhistoriske museet. Og det er ikke helt tilfeldig at museet i sjøfartsbyen i hovedsak byr på nærkontakt med historiske og nålevende arter fra både Middelhavet og andre havområder.

I april 2010 åpnet det naturhistoriske museet i Torrevieja. Nesten 14.000 mennesker besøkte museet i sitt første leveår. Samlingen av havets mangfoldige vesener er framkommet gjennom donasjoner fra private personer i og utenfor Spania.

Blant annet har et nederlandsk ektepar bidratt med 300 arter av marine bløtdyr, hovedsakelig snegler, og rundt 20 koraller. Alt dette er samlet utenfor øya Zanzibar i Tanzania på begynnelsen av 1970-tallet. Charlotte og Elbertus Fiega overdro samlingen til Torrevieja kommune i 2005. Det har pågått arbeid i flere år med å finne egnet sted til samlingene.

Enorm variasjon
Museet ble etablert i den gamle jernbanestasjonen i Torrevieja. Det er ikke stort, men har fått plass til en enorm variasjon av store og små representanter for det mangfoldige og gåtefulle livet i havet.

Utstillingen består av pattedyr, fugler med egg fra området rundt Torrevieja, amfibier, virvelløse dyr og ulike bløtdyr. Delfiner som ikke er uvanlige utenfor kysten av Costa Blanca er godt representert. Skjellettet og gjenskapningen av den mer uvanlige stripete delfinen Stenella coeruleoalba er nylig kommet på plass i museet. Et møysommelig arbeid har gjort dette mulig etter at delfinen strandet i Punta Margalla i Torrevieja 28. januar i 2010. Den veide 93 kilo og var 168 centimeter lang.

Svært begeistret
I 2011 besøkte grunnleggeren av det store naturhistoriske museet i Baskerland, Hontza-NZM, professor Enrike Huerta, besøkt museet i Torrevieja. Han ble svært begeistret, og donerte en samling skalldyr til utstillingen. Huerta har vært en ivrig samler siden 1964, og vet absolutt hva han snakker om når det kommer til havets levende vesener.

I museet finner vi en egen avdeling med modellskip og gjenskapning av saltproduksjonen samt gamle fiskeredskaper. Alt i alt smakfullt stilt ut. Installasjonene har plakater med forklarende tekst på både spansk og engelsk.

Museet er unikt og til stor glede for lokalbefolkningen og turister. Museet er spesielt godt tilrettelagt for skoleklasser som skal lære om det spennende livet i havet. Etter at museet har vært i drift i over et år, og skapt en stor interesse i lokalsamfunnet, er det nå åpent for publikum hele uka. Det er gratis inngang.

Relaterte saker

- Advertisement -