Torrevieja har flest innbrudd

Publisert

I Torrevieja kommune var er det meldt om 179 innbrudd i boliger under årets tre første måneder. Det gjør saltbyen til den med flest innbrudd i Alicante provinsen med flere innbrudd enn provins-hovedstaden Alicante.

Antallet innbrudd i Torrevieja har økt med 21% i den samme perioden. De politiske myndighetene har bedt Guardia Civil om å sende flere politifolk til kommunen, noe som ikke har skjedd til nå.

Torrevieja har nabolag hvor en stor del av boligene står tomme store deler av året. Dette kombinert med en turist-økonomi som har store svingninger og fordeler inntektene ulikt. Turist-byen har også en stor «skygge-befolkning» som ikke er registrert som innbyggere noe som påvirker hva byen får av ressurser fra staten. Det er også utfordrende for myndighetene å ha nok politi når behovet varierer så mye i løpet av året.

Ferieboliger og pensjonister har en bakside

Kjøp av ferieboliger gir begrensede inntekter over tid og en dårlig fordeling av resurssene. En stor andel av de som kjøper bolig er pensjonister en gruppe som bruker mindre penger og skaper mindre økonomisk aktivitet enn den delen av befolkningen som er i jobb eller har barn.

En studie lagt frem av Universitetet i Alicante viser at fattigdommen er størst de stedene man har satset på residensiell turisme som en av drivkreftene i økonomien.

I Vega Baja har en gjennomsnittlig husholdning en inntekt på 10.246, dette er langt under landsgjennomsnittet.

200 videokameraer i Torrevieja

Torrevieja kommune begynte i 2011 å bygget ut et nettverk av overvåkningskamera. 1.7 millioner Euro har blitt brukt på å bygge ut systemet som har nesten 200 kameraer plassert rundt i byen. Kommunen setter nå av 100.000 Euro til å bygge ut nettverket videre og gjøre vedlikehold.

Tendensen over tid har vært at kriminaliteten i Torrevieja går ned. Fra første tre måneder i 2018 til 2019 så man en nedgang på 23.9% i anmeldte innbrudd i boliger og en nedgang på 18.9% i anmeldte forhold generelt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter