Torrevieja ansetter 117 «Covid-Kontrollører»

Publisert

Blant annet skal man tilde «parseller» på stranden så folk kan holde avstand. Torrevieja kommune ansetter 117 personer som skal informere og påse at folk tilpasser seg de til enhver tid gjeldene regler for hidring av smitte i kommunen. Deler av disse nye arbeidsplassene skal gå til folk som skal utøve ekstra rengjøring av installasjonene i strandområdet.

På samme måten som sommeren 2020 vil man kontrollere antallet personer som er på stranden og tildele folk sine egne «parseller» så man unngår at folk ligger for tett. Smittefaren utendørs og ventilerte områder som en strand er uansett ekstremt liten. Men i travle sommeruker kan enkelte stender se svært mange besøkende på en gang, noe man uansett vil unngå.

Sysselsetting og image for Torrevieja

Slike tiltak er ment å berolige eventuelle turister om at det er trygt å komme på besøk. Samtidig trenger man flere arbeidsplasser i turistkommuner som er hardt rammet av reise-restriksjoner og folks frykt for eventuell smitte og nedstengninger.

I følge kommunen satte turistene pris på systemet sommeren 2020. Ordningen ga folk inntrykk av orden og trygghet på strendene i Torrevieja.

Programmet med kontroll på strendene vil vare i tre perioder med forskjellig intensitet:

Lavsesongen: Påsken 2022 – 10 dager

Mellomsesongen: 15. juni til 30.juni og 1. til 15. september.

Høysesongen: 1. juli til 31. august.

Kontroll også i 2022

Prosjektet har fått et budsjett på 1.881.279 millioner Euro fordelt på to år. De som ansettes i programmet vil få jobb ut i 2022. Man regner altså med at det vil være enkelte tiltak også neste år.

Les også:

Derfor har strendene i Torrevieja så rare navn

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter