10 boliger i Spania “alle” har råd til

Publisert

– Det er mye billige boliger i markedet nå. Du får fullt beboelige boliger for under halv pris av en garasjeplass i Oslo forteller Mona Nielsen til SpaniaPosten.

Eiendomsmegleren har plukket ut ti boliger syd på Costa Blanca i prisleiet 36 til 75.000 Euro. Hennes bedrift «LN DINBOLIG», har meglet boliger i dette markedet i flere årtier. I 2019 feiret bedriften 20 år på Costa Blanca.

Ikke alt som koster lite er “billig”

– Men dersom noe er «veldig» billig er det ofte en grunn til det sier hun. Enten hastesalg, litt dårig tilstand eller en beliggenhet lenge inn i landet eller i et litt mindre attraktivt strøk.

Nordmenn er stort sett fraværende akkurat nå

– Synd at svenskene, britene og belgierne snapper til seg de beste godbitene før nordmennene. De tror det er tull når jeg sier det, men det er sant. Mens det kommer lite fra Norge har man direktefly fra flere flyplasser i Sverige sier Mona.

Den norske eiendomsmegleren på Orihuela Costa har hatt et svært godt 2020 alt tatt i betraktning. Mona Nielsen sier det er mye p.g.a. de første ti ukene av året. Frem til 15. mars hadde hun solgt 25 boliger og lå an til absolutt “all-time-high”. Perioden i vår, etter at man avsluttet karantenen i Spania, var det ekstremt mange visninger og raske salg.

Nielsen legger ikke skjul på at det kan være et utfordrende marked for mange eiendomsmeglere i Spania nå. Men hun peker på at man i slike perioder ser man større forskjeller blant meglere som forholder seg passive i slike tider sammenliknet med de som velger å holde tempoet oppe. De som er aktive nå er bedre synlige for både kjøpere og selgere.

I årets første seks måneder var det 37,4% færre utlendinger som kjøpte seg bolig i Spania, sammenliknet med året før. Nordmenn er den gruppen utlendinger som reduserte sin aktivitet i det spanske boligmarkedet mest med en nedgang på 52,3% i forhold til året før.

Studioleiligheterunder 40.000€ nær strand i gode områder:

Med de minste leilighetene er inngantsbilletten til en tiegen bolig i Spania lav. Og mange av disse kan gir høyest avkastning på investert kapital. Slike eiendommer er populære for utleie via plattformer som Airbnb. Men skal man leie ut til familier med barn er basseng nesten obligatorisk. Den billigste boligen med basseng i denne oversikten koster bare 36.000 Euro. Nærhet til stranden er en annen faktor som turistene ser på når man søker feriebolig for korttidsleie.

Eiendomsmegler Mona Nilsen er basert på Orihuela Costa. Boligene her er hentet fra hennes spanske webside, LN DINBOLIG kan også kontaktes via den norske websiden: dinbolig.com

38.000 Euro midt i sentrum

Klikk på bildet for mer info / bilder.

Studioleilighet i sentrum av Torrevieja. Denne lille men praktiske studioleiligheten er satt ned til 38.000 Euro. I beskrivelsen av eiendommen står det at her kan “to som er glad i hverandre fint bo sammen”. Den er også en god investering med tanke på utleie via AirBnb.


36.000 Euro toppetasje med balkong

Kikk på bildet for mer info og bilder.

Nydelig studio i øverste etasje, veldig solrikt, med åpen utsikt, felles svømmebasseng, 1 bad, veldig nær alle tjenester som supermarked, apotek, helsestasjon, skoler, restauranter, offentlig transport og all slags handel. Eiendommen er levering møblert og utstyrt, klar til å flytte inn.


Både ett og to-soveroms fine leiligheter til under 50 tusen Euro nær strand og fasiliteter

44.000€ Almoradi

Leilighet – Almoradi (Plaza Libertad) , Bygget overflate 74m2, 2m2, 2 Eiendom, 1 Badene, Innebygget garderobe.


44.500€ ved busstasjonen i Torrevieja

Leilighet – Torrevieja (Estacion de autobuses) , Bygget overflate 40m2, 1 Soverom, 1 Badene, 850 Avstand til sjøen, Innebygget garderobe.


43.000€ – 50 meter fra La Mata stranden i Torrevieja

Leilighet – Torrevieja (La Mata) , Bygget overflate 45m2, 1 Soverom, 1 Badene, 50 Avstand til sjøen.


3 soverom 2 bad helt ned til 53.000!

53.000€ – Ved Plaza Libertad i Almoradi

Leilighet – Almoradi (Plaza Libertad) , Bygget overflate 105m2, 3 Sov, 2 Bad.


67.260€ – 91m2, 3 soverom like ved La Cura stranden

Leilighet – Torrevieja (Playa del cura) , Bygget overflate 91m2, 3 Eiendom, 1 Badene, Innebygget garderobe.


Gode og billige utleieobjekter

Eiendomsmegler Mona Nielsen sier de som kjøper med tanke på utleie bør passe på at det er fellesbasseng i anlegget selv om dette øker felleskostnadene. Det gir høyere inntekt og lengre sesong når man leier ut med bedre inntjening på investeringen som resultat.

For utleie anbefaler hun disse med basseng nære sentrum og strand:

65.000€ – Oppussingsobjekt, rekkehus

Rekkehus – Torrevieja (Calas blanca), Bygget overflate 71m2 med to bad.


67.260€ – Oppussingsobjekt, rekkehus ved Los Naufragos stranden

Leilighet på bakkeplan – Torrevieja (Playa de los Naufragos) , Bygget overflate 51m2, 5m2, 2 Eiendom, 1 Badene, 300 Avstand til sjøen, Med, Urbanizacion.


74.990€ – Nær handlesenter med hage og takterrasse

Leilighet i Torrevieja ved Carrefour, bygget overflate 49m2, felles basseng

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter