Nordmenn minst aktive i boligmarkedet

Publisert

I årets første seks måneder var det 37,4% færre utlendinger som kjøpte seg bolig i Spania, sammenliknet med året før. Nordmenn er den gruppen utlendinger som reduserte sin aktivitet i boligmarkedet mest med en nedgang på 52,3% i forhold til året før.

Tallene kommer fra notarenes forbund, Consejo general del Notariado.

At nordmenn er nasjonaliteten som i størst grad har holdt seg unna boligmarkedet i Spania følger den trenden man har sett blant vanlige ferierende denne sommeren. Nordmenn har vært gruppen som i størst grad har holdt seg «hjemme».

I Valencia-regionen var nedgangen i utlendingers aktivitet i boligmarkedet på -42.2%. Andalucia var litt nærmere normalen med -33.6%. På Kanariøyene gikk aktiviteten ned med 39.4%.

Snittprisen utlendinger betalte for sine ferieboliger på Costa del Sol og i Andalucia økte med 6,9% ens man på Costa Blanca og i Valencia-regionen så en marginal prisnedgang på 0.7%. Også på Kanariøyene økte prisene i perioden med 2.2% på de boliger utlendinger kjøpte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter