Tegner Torreviejas nye strandpromenade

Publisert

Rådhuset har tildelt kontrakten om forprosjektet til “UTE Consultoría Ipydo-Construcciones Laquant”. De har nå seks måneder på å designe prosjektet i detalj. Rundt 1.5 millioner Euro er satt av til forprosjektet som vil endre på hoved-avenyen i det den passerer nedenfor Torreviejas sentrumsgater. Rådhuset håper arbeidene kan komme i gang innen utgangen av dette året. Man estimerer at det endelige prosjektet vil ha en kostnadsramme på 20 millioner Euro.

Flere prosjekter forandrer Torrevieja

Torreviejas ansikt mot sjøen er i ferd med å bli vesentlig endret. Fiskernes anlegg er i ferd med å bli et område på over 8000m2 for restauranter, barer og butikker. Det kommer 600 nye parkeringsplasser her under bakken. Biltrafikken skal i hovedsak bort fra området, mye av den i tunnel under havneområdet. Avenyen hvor det ukentlige “hippe” markedet arrangeres skal endres helt. Det gamle tollbygget skal også pusses opp.

I september 2022 annonserte rådhuset også at man ville modernisere moloen “Dique de Levante”. Den ble bygget i 1999 og bærer preg av å være noe foreldet. Dette molo-prosjektet mangler endelig godkjennelse og budsjett.

Ny strandpromenade

Paseo de La Libertad vil bygges om og moderniseres. Man håper at trafikken fra begynnelsen av avenida Faleira langs hele Vista Alegre kan legges under bakken. Om dette er mulig diskuterer fortsatt ingeniørene. Mange mener det blir for dyrt og for vanskelig med tanke på alle bygningene som er oppført langs avenyen. Flere av dem går opptil syv etasjer.

Gågater

Området bak promenaden er foreslått omgårt til gågater. En stor del av området vil bli helt eller delvis fritt for biler. Dette gjelder gatene Azorín, Chapaprieta, María Parodi, Rambla Juan Mateo, Heraclio, Ramón y Cajal, Pedro Lorca, Zoa og Apolo frem til Ramón Gallud.

Politisk usikkerhet

Det arrangeres lokalvalg i Spania i mai måned. Planlagte prosjekter kan skrinlegges av en eventuell ny politisk ledelse.

Les også:

Torreviejas første havn og historie: Salt og menneske-smugling av spanske bønder til Algerie

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter