Stopper skyskrapere ved havnen i Torrevieja

Publisert

Direktoratet som har myndighet over kystlinjen i Spania, «Costas», har uttalt seg negativt til byggingen av to høyblokker på 26 etasjer nære havnen i Torrevieja.

Det er i tilknytning til den obligatoriske miljøstudien «Costas» har uttalt seg negativt, noe som kan stopppe hele prosjektet. Man viser til regelverket som forbyr «arkitektoniske barrierer». De to høyblokkene vil bli over 80 meter høye. Mer enn dobbelt så høye som den eksisterende bebyggelsen i området.

Blir prosjektet stoppet man det koste Torrevieja kommune dyrt. Utbygger sitter på en byggetillatelse fra perioden 2008 til 2011 da Partido Popular satt med styringen i Torrevieja. I en liknende sak i Altea endte rådhuset opp med å måtte kompensere en utbygger med millioner etter at byggetillatelsne fra kommunen viste seg verdiløs da den var gitt i strid med regelverket og stoppet av høyesterett i Valencia.

Prosjektet i Torrevieja har vært kontroversielt helt fra begynnelsen. Utbygger har presentert 3d bilder av de to blokkene hvor de fremstår som «usynlig». Det er et åpenbart tegn på at også utbygger har forstått at blokkenes størrelse er problematisk i dette området.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter