Høyhus i Torrevieja-havnen godkjent

Publisert

De planlagte høyhusene som skal bygges ved havnen i Torrevieja er godkjent av kommunens tekniske eksperter. Utredningen skal være underskrevet av ordfører José Manuel Dolón (Los Verdes). Prosjektet regnes som kontroversielt, blant annet fordi byggenes høyde på over 80 meter vil endre byens fremtoning betraktelig. Utbyggingen kan imidlertid bli kostbar å stanse i det kommunen ved forrige PP-byråd allerede har sagt ja til prosjektet.

Byggingen av tvillingtårnene Torres Sinforosa i Torrevieja er kommet et skritt nærmere. Etter godkjennelsen fra ekspertgruppen i Torrevieja kommune, gjenstår det nå kun en detaljutredning som skal stemmes over i kommunestyret. Dersom denne utredningen godkjennes, vil byggingen av høyhusene starte.Motstandere av prosjektet håper fremdeles på å mobilisere flertallet i kommunene til å stemme nei.

Å avvise prosjektet så sent i prosessen, kan imidlertid bli dyrt for kommunen. Utbygger sitter nemlig på en byggetillatelse fra perioden 2008 til 2011 da Partido Popular satt med styringen i Torrevieja. Dersom kommunen i dag snur i spørsmålet og avviser utbygging risikerer de et erstatningskrav på mange millioner euro.

Tårnene som skal bygges av selskapet Grupo Baraka har fått navnet Torres Sinforosa og skal huse hoteller og leiligheter. Byggene er på 26 etasjer og har en høyde på 82 meter. Prosjektet er kontroversielt fordi husenes høyde vil endre byens fremtoning betraktelig. I dag finnes det få bygg over 30 meter i samme område.

Foruten å endre byens horisont mot havet, har enkelte ment at byggingen av tårnene vil ødelegge miljøet i området rundt parken Doña Sinforosa, inkludert et av byens eldste kulturminner. Sistnevnte hensyn handler om den verneverdige konstruksjonen Canal del Acequión. Kanalen er opprinnelig fra 1400-tallet og ble brukt til vannføring mellom havet og lagunen i Torrevieja.

Les mer om høyhus-prosjektet i Torrevieja:

Går videre med høyhusplaner i Torrevieja

Vil endre Torreviejas skyline

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter