Skogbrannen på Orihuela Costa kan bane vei for flere boliger

Publisert

Flere relaterte nyheter

Området som ble rammet av brannen torsdag mellom Las Ramblas og Campoamor, i Orihuela Costa, har ikke nådd grensen til det vernede området Sierra Escalona.

Etter at brannvesenet mottok varselet klokken 17.54, ble brannen brakt under kontroll klokken 8.30 fredag etter å ha brent over 10 hektar, uten at de mulige årsakene har blitt avslørt. Brannen blusset opp igjen etter at brannmannskapene først meldte at den var slukket.

Området som har brent ned, er et område for utbygging i sonen “PAU 5”, en sektor som i reguleringsplanen for Vega Baja er foreslått nedgradert noe som gjør bygging her enklere.

“Brannen kan oppmuntre til bygging i dette området, som de facto var skogsmark”, advarer Miguel Ángel Pavón, president i Amigos de Sierra Escalona (ASE). Samtidig forklarer han at det dreier seg om et område for utbygging. Det vil si at det ikke ble regnet som skogsmark, selv om det egentlig var det og det nettopp var furuskogen som sto i flammer.

Slik sett, fortsetter Pavón, faller den utenfor statens og Valencia-regionens skogslovgivning, som fastslår at skogsområder som har blitt rammet av brann ikke kan klassifiseres eller omreguleres til urbane områder eller bebyggbare områder. Beskyttelsen som følger av bruken og utnyttelsen av skogen heller ikke kan reduseres i løpet av 30 år etter at brannen er slukket.

Mistenkelig mange skogbranner som “baner vei”

Flere stedet i Valencia-regionen har man sett påfallende mange branner akkurat i skogområdet som har vært klassifisert som vernede. Tidligere kunne man argumentere med at “skogen er borte” for å få omregulert i etterkant av en brann. Det mest kjente eksempelet på dette banet vei for fornøyelsesparken Terra Mitica like utenfor Benidorm. Les om dette i saken “Mistenkelig skogbrann gjorde Terre Mitica mulig“.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...