Sitronmarkedet – Skandinavenes favoritt

Publisert

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål for skandinaver og andre nasjonaliteter på det sydlige Costa Blanca. Det internasjonale preget gjenspeiler seg i de mange spisestedene, hvor man får kjøpt alt fra skinke og danske pølser til engelsk pai og helstekt gris.

El Mercadillo del Campo de Guardamar, på folkemunne kalt Sitronmarkedet, er et yndet utfluktsmål for skandinaver og andre nasjonaliteter på det sydlige Costa Blanca. Det internasjonale preget gjenspeiler seg i de mange spisestedene, hvor man får kjøpt alt fra skinke og danske pølser til engelsk pai og helstekt gris.

Sitronmarkedet, som angivelig har fått sitt kallenavn fordi man må gjennom en sitronlund for å komme frem, er åpent hver søndag formiddag. Hvis tar av fra N-332 like sør for Guardamar, i retning Montesinos, dukker den lille veien gjennom sitronlunden snart opp på venstre hånd. Noen hundre meter nedover, og vips så dukker markedet opp på høyre hånd.

De fleste kjente europeiske språk er representert inne på Sitronmarkedet. Det samme gjelder varer og mat fra de fleste verdenshjørner. Noen er innom for å gjøre storinnkjøp. Mens andre tar det som en ren utfluk, og kanskje slår til hvis de kommer over en god handel.

Svein B. Bakke tilhører sistnevnte kategori. Han har hatt hus i Rosaleda i åtte år og har nå kommet nedover noen uker for å sette i gang oppussingen av et hus datteren nylig har kjøpt.

– Jeg pleier å være med når kona har lyst til å dra hit. Jeg skulle egentlig ikke ha noe, men fant en bra skinnjakke til en tiendedel av prisen hjemme i Norge. Ellers overlater jeg handlingen til kona. Selv foretrekker jeg å kjøpe en avis og sitte å se på livet til hun har gjort seg ferdig, forteller Svein til Spaniaposten.

Blant, briter, tyskere og spanjoler er det ikke langt mellom skandinavene på El Mercadillo del Campo de Guardamar. Det skandinaviske kjøkken er også representert i form av danske pølser. Det sørger Frank Schober, som til daglig er å finne med sin pølsevogn i Villamartin, for.

Frukt og grønt er populære varer på Sitronmarkedet. Mange tar turen bare for dette. I den ene utkanten av markedet ligger bodene med friske grønnsaker og nyplukket frukt.Der er Jan og Gjertrud Wimann flittige kunder. I dag har de tatt med seg barnebarnet Tilde.

– Vi har hus i Torrevieja og pleier å være her så ofte vi kan. Da kjøper vi alltid frukt og grønt, også pleier vi å spise lunsj før vi drar hjem igjen, sier Gjertrud.

– Det er mye trivelige folk å treffe her. En annen fordel er at det alltid er lett å finne plass på den store parkeringsplassen over veien der. Ellers er det interessant nok å bare rusle rundt og kikke, eller sette seg ned og slappe av ved et av de mange serveringsstedene her. Men i dag har vi med Tilde og hun har litt vondt for å sitte stille, supplerer Jan.
Vasile Ilie, som er maestro på trekkspill, er innom Sitronmarkedet hver eneste søndag. Musikklæreren går som regel fra bord til bord og spiller for de som måtte ønske det.
Geof og Karin byr på helstekt gris. Hver fjerde søndag er de å finne på Sitronmarkedet. Den 68 kilo tunge grisen har godgjort seg på grillen i nærmere seks timer.
Den danske pølsemannen, Frank Schober som til daglig er å finne i Villamartin, er fast innventar på Sitronmarkedet med sin autentiske danske pølsemeny.
Svein B. Bakke stortrives på Sitronmarkedet, men foretrekker å kjøpe seg en avis å sitte og kikke på livet mens kona gjør seg ferdig med sitt.
Jan og Gjertrud Wiman, som har hus i Torrevieja, er innom Sitronmarkedet og handler frukt og grønnsaker så ofte de kan.I dag har de med seg barnebarnet Tilde.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter