Reddet skilpadde på La Mata stranden i Torrevieja

Publisert

Mannskaper som var ute for å rydde opp etter stormen som passerte fant en sliten skilpadde på La Mata stranden. Skilpadden tilhører arten Caretta Caretta (Tortuga Boba) og er blant de vanligste man finner langs kysten av Valencia-regionen.

Dyret man fant på La Mata stranden var et ganske lite eksemplar, rundt 30 cm lang. Det lille dyret hadde tvunnet seg inn i restene av et fiskegarn, et dessverre altfor vanlig problem langs kysten. Hvor menneskelig aktivitet har kraftig redusert antallet dyr. Skilpadder har tradisjonelt lagt sine egg på strendene hvor det i dag er bygget ferieboliger og anlagt strandpromenader.

De som fant det lille dyret var på La Mata stranden for å rydde opp i alt søppel og flytende materialer som den overflommede Segura elven har dradd ut i sjøen.

Flesteparten av denne arten lever ute i havet rundt Balearene og i Nord-Afrika. Når man får øye på disse skapningene i overflaten er det for at de skal opp å puste samtidig som de lar solen varme opp kroppen før de igjen svømmer nedover.

I Valencia-regionen er det etablert klare rutiner for hvordan man skal håndtere funn av skadede skilpadder. Den som ble funnet på stranden i Torrevieja ble relativt raskt transportert til akvariet i Valencia hvor det til enhver tid er flere skadde dyr som blir pleiet før de slippes løs igjen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: