Pynter på skyskraper-prosjekt med ny park

Publisert

En park på 160 x 13 meter skal lages langt Acequión kanalen som kobler Acequión-stranden i havne-området til saltsjøen. Kanalen er rundt 500 år gammel og Alicante-provinsens eldste ingeniør-konstruksjon som fortsatt er i bruk.

Utbygger Metrovacesa har lagt frem detaljer om prosjektet som inkluderer to høyblokker på 29 etasjer samt et hotell på 25 etasjer. Prosjektet har lenge vert kontroversielt i Torrevieja. Mange mener tårnene som vil ruve i Torrevieja og med det bryte med estetikken. Også de lange skyggene fra de tre tårnene er problematiske.

Kanal fra 1485

Det var opprinnelig planer om å drive med oppdrett av fisk som startet den første industrielle aktiviteten her ved konstruksjon av Acequión-kanalen i 1485. Kanalen skulle lede vann fra havet inn i lagunen så kan kunne sette ut fisk her. Prosjektet ble aldri fullført. Det var senere i 1776 man begynte med industriell utvinning av salt her og med det utbygging av havnen.

Prosjektet til Metrovacesa er ett av to i Torrevieja. På nabotomten har utbygger Baraka allerede langt ut for salg leilighetene i de to tårnene man bygger her. De blir på 26 etasjer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter