Pynter på skyskraper-prosjekt med ny park

0
1579

En park på 160 x 13 meter skal lages langt Acequión kanalen som kobler Acequión-stranden i havne-området til saltsjøen. Kanalen er rundt 500 år gammel og Alicante-provinsens eldste ingeniør-konstruksjon som fortsatt er i bruk.

Utbygger Metrovacesa har lagt frem detaljer om prosjektet som inkluderer to høyblokker på 29 etasjer samt et hotell på 25 etasjer. Prosjektet har lenge vert kontroversielt i Torrevieja. Mange mener tårnene som vil ruve i Torrevieja og med det bryte med estetikken. Også de lange skyggene fra de tre tårnene er problematiske.

Kanal fra 1485

Det var opprinnelig planer om å drive med oppdrett av fisk som startet den første industrielle aktiviteten her ved konstruksjon av Acequión-kanalen i 1485. Kanalen skulle lede vann fra havet inn i lagunen så kan kunne sette ut fisk her. Prosjektet ble aldri fullført. Det var senere i 1776 man begynte med industriell utvinning av salt her og med det utbygging av havnen.

Prosjektet til Metrovacesa er ett av to i Torrevieja. På nabotomten har utbygger Baraka allerede langt ut for salg leilighetene i de to tårnene man bygger her. De blir på 26 etasjer.